Güney Ege'nin Koylarında 'Mavi Yolculuk' Keyfi

Her yıl 3 milyondan fazla turisti ağırlayan bin 480 kilometre kıyı uzunluğuna sahip Muğla, yüzlerce koyda dünyanın farklı noktalarından bölgeye gelen turistlerin mavi düşlerine ev sahipliği yapıyor Bölgede en çok tercih edilen rotaların başında Gökova Körfezi, İngiliz Limanı, Çökertme, Göcek, Marmaris, Fethiye, Ölüdeniz, Kızılada, Datça ve Hisarönü koyları yer alıyor Muğla Valisi Çiçek: 'Muğla, deniz turizmi açısından Türkiye ve dünyada isminden söz ettiren önemli bir kent. Özellikle mavi yolculukta marka kent konumunda. Mavi yolculuk Muğla'nın markasıdır'

DURMUŞ GENÇ - Güney Ege'nin maviyle yeşilin buluştuğu noktalarında büyüklü küçüklü koylara sahip Muğla, bölgeye tatil için gelen yerli ve yabancı turistlere 'mavi yolculuk' yapma imkanı sunuyor.

Her yıl 3 milyondan fazla yabancı turisti ağırlayan, bin 480 kilometre kıyı uzunluğuna sahip Muğla, dünyanın farklı noktalarından bölgeye gelen turistlerin mavi düşlerine ev sahipliği yapıyor. Muğla'nın ünlü koylarının masmavi sularında yapılan 'mavi yolculuk', bölgede tatil yapan turistlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor.

Turistlerin birçoğu Gökova Körfezi, İngiliz Limanı, Çökertme, Göcek, Marmaris, Fethiye, Ölüdeniz, Kızılada, Datça ve Hisarönü koylarında mavi yolculuğa çıkmayı tercih ediyor.

- 'Mavi yolculuk Muğla'nın markasıdır'

Muğla Valisi Amir Çiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Muğla kıyılarında masmavi sularda yapılan yolculuğun bölgede tatil yapan turistlerin ilk tercihleri arasında yer aldığını söyledi.

Mavi yolculuğu yaparken sahip olunan değerlerin korunması ve koyların sadece bugün için değil gelecekte yolculukların yapılması için de kirletilmeden kullanılması gerektiğini belirten Çiçek, 'Muğla, deniz turizmi açısından Türkiye ve dünyada isminden söz ettiren önemli bir kent. Özellikle mavi yolculukta marka kent konumunda. Mavi yolculuk Muğla'nın markasıdır.' dedi.

- Ünlü isimlerin tercihi Muğla

Muğla'nın dantel gibi işlenmiş kıyıları, el değmemiş koyları bünyesinde barındıran, maviyle yeşilin birbirini sarmaladığı özel bir kent olduğunu vurgulayan Çiçek, 'İnsanlar deniz üzerinde bir yerde uzun bir süre kalmak istemiyor. Bölgemize gelen misafirlerimiz Güllük'ten başlıyor, Göcek'teki koylara kadar gezme imkanı buluyor. Bodrum'dan Datça'ya, Marmaris'ten Fethiye'ye önemli güzergahlarda bulunan koylar, mavi yolculuk için önemli rotaları bünyesinde barındırıyor.' diye konuştu.

Muğla'daki mavi yolculuğun dünyanın önde gelen sanatçı, siyasetçi ve iş adamları tarafından da tercih edildiğine dikkati çeken Çiçek, şöyle devam etti:

'Biz mavi yolculuğun önümüzdeki yıllarda daha fazla geliştirilmesi için altyapı çalışmalarını da güçlendiriyoruz. Bölgedeki marinaları, körfez ve koylardaki yat bağlama yerlerini daha iyi hale getirip, yatlardaki atıkların da alımını yapıyoruz. Bunu ciddi anlamda takip ediyoruz. Hiç kimsenin denizlerimizi kirletmesine izin vermiyoruz. Bunun için katı atık alım istasyonları kurduk. Benim tek isteğim misafirlerimizden çevremizi ve denizlerimizi temiz tutalım. Bizden sonraki nesillere daha temiz bir çevre bırakalım.'
Kaynak: AA