GAÜN'de 'Dünya Barış Günü' Etkinliği

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Toplumsal Duyarlılık Projeleri Merkezi ile Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD) işbirliğiyle “Dünya Barış Günü” kapsamında Türkiyeli ve Suriyeli çocuklar için şenlik organizasyonu gerçekleştirildi.

GAÜN'de  'Dünya Barış Günü' Etkinliği
GAÜN Stadyumda düzenlenen etkinliğe her yaştan yaklaşık 400 çocuk katıldı.

Çeşitli çizgi kahramanı animatörlerinin de çocuklara eşlik ettiği şenlikte, uçurtma uçuran çocuklar doyasıya eğlendi. Gün boyu sürecek olan aktivitelerde çeşitli oyun etkinlikleri ve dilek turnaları eşliğinde uçan balon etkinliği yaparak keyifli bir gün geçirdiler.

Etkinlikte konuşan GAÜN Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mehmet Emin Sönmez, “Dünya Barış Günü”nün 1 Eylül tarihinde sadece Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kutlandığını, dünyanın diğer ülkelerinde ise 21 Eylül tarihinde kutlandığını belitti.

Doç. Dr. Sönmez, Suriyeli sığınmacılara seslenerek, “Evlerinizi, topraklarınızı, arazilerinizi bırakıp buralara gelmek zorunda kaldınız, bu çok acı bir durum. Suriyelilerle ilgili çalışma yaptığım için sizleri daha iyi anlıyorum. Amacımız, bütün sığınmacı kardeşlerimize yönelik ama özellikle küçük çocuklara, gençlere daha fazla yöneliyoruz. Biz inanıyoruz ki, sizler Suriye’nin geleceğisiniz ve aynı zamanda barışın da teminatı olacaksınız. Kapılarımız size sonuna kadar açık sizleri her zaman destekleyeceğiz, yanınızda olacağız ama en azından bir gün dahi olsa böyle bayram tadında güzel bir gün geçirmeniz için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA