Elmalı'da 4'Üncü Yörük Göçü Gerçekleştirildi

Antalya’nın Elmalı ilçesi’nde 664. Tarihi Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri etkinlikleri öncesinde 4. Yörük Göçü düzenlendi.

Elmalı'da 4'Üncü Yörük Göçü Gerçekleştirildi
Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Elmalı Belediyesi işbirliğiyle 2-4 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek 664. Tarihi Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri etkinlikleri öncesinde 4. Yörük Göçü düzenlendi.

Yörük göçüne AK Parti Antalya Milletvekilleri Hüseyin Samani, Atay Uslu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Antalya Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere ile Türkiye’nin dört bir yanından gelen Yörük Türkmen Dernekleri katıldı.

Deve kervanından, kepenekli çobanlara Yörük kültürünün yaşatıldığı temsili göçe Elmalılar büyük ilgi gösterdi. Güzergah üzerinde saatler öncesinden yerini alan vatandaşlar, göçe alkışlarla destek verdi. Elmalılılar, korteje katılan Başkan Türel’e ve milletvekillerine yoğun ilgi gösterdi. Türel ve milletvekilleri yol boyunca halkı selamlayarak, kucaklaştı.

Kültürümüze sahip çıkacağız

Yörük Göçüne katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bir milletin ilelebet var olabilmesinin kendi kültür ve geleneğini gelecek nesillere taşıyabilmesi ile mümkün olduğunu söyledi.

Yörük kültürünün gelecek nesillere taşıyacak en önemli miras olduğunu vurgulayan Türel, “Bu miras bize büyüklerimizden kaldı. Bu kültürü yaşatabilmek adına Antalya’da 2014 senesinde belediye başkanı seçilir seçilmez Uluslararası Yörük Festivali’ni düzenledik. Önümüzdeki sene daha da geliştirmek suretiyle üçüncüsünü yapacağız. Biz öyle başkalarından bozma çalıntı festivallere meraklı değiliz. Kendi kültürümüze, geleneğimize, göreneğimize sahip çıkacağız” dedi.

Birlik beraberlikte çözeceğiz

Yörük kültürünün bu toplumun çimentosu ve mayası olduğunu ifade eden Türel, “Yörük kültürü bu milleti bir araya getirir. İşte bu yüzden 15 Temmuz’da hainler bu ülkenin milli birlik ve beraberliği karşısında başarılı olamadılar. Benzeri oyunları, milletin birliği ve beraberliği sayesinde nasıl çözmüşsek bundan sonra da çözeceğiz inşallah” diye konuştu.

Yörük göçü ile Kırkpınar’dan daha eski olan 664. Tarihi Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin de startının verildiğini kaydeden Başkan Türel, Yörük kültürünü ve Yörük göçü geleneğini yaşatılmasına vesile olan Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin ve Yörük dernekleri başkanlarına teşekkür etti.
Kaynak: İHA