Didim Barış Şenliği'nde Opera Dinletisi

Didim 21. Barış Şenliği etkinlikleri kapsamında Ankara-İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürlükleri sanatçıları Didim’de mini bir konser verdi.

Didim Barış Şenliği'nde Opera Dinletisi
Dün akşam saat 20:30’da Didim Ticaret Odası Kültür Merkezinde gerçekleşen konsere törene Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş, Didim Belediye Başkan yardımcısı Salih Bankoğlu, Didim ve Yöresi engelliler Derneği başkanı Bedri Altıntaş ve meclis üyeleri katıldı.

Konser öncesinde konuşan Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ülkenin içinde bulunduğu koşulları eleştirerek “Bugün barış güvercini uçuramadık. Meşaleyi yakamayacak duruma gelmiş ülkenin evladı olarak üzüntülüyüm. Yanlış politikalar ve zamanında alınıp uygulanmayan kararların neticesini görüyoruz. Ülkemizin etrafı kan gölü; 100 yıl önceki gibi egemen devletler yine sahnede...Koskoca bir imparatorluğu yanlış kararlar ve hayalperest uygulamalarla tarihe gömen yöneticileri gittikleri yerde bunun hesabını vermiştir. Arkasında kan ve göz yaşı döken, bütün aileleri dağılmış, çocuk ve gençlerin yıllarca savaştığı bir ulus yaratıldı. Koca imparatorluktan bir avuç Ulus kaldı ve Bu ulus bağrından Mustafa Kemal Atatürk’ü çıkardı. Allah her zaman her ulusa yada Türk ulusuna Ulu önder gibi bir dahi vermiyor. Bugün yaşadığımız şartları onlarca yıl evvelden söylemiş ulu önder; kendi kurduğu sistemden demokrasiden ve laik düzenden ayrılmaması noktasında tembih etmiş. Bunu Nutukta Bursa söylevinden söyledi ama maalesef biz bunlardan ders alamadık. Herke bugün gelinen noktada pay çıkarmalı ve hepimizin suçu var. Bugün ülkemizin en batısında barış Güvercin’i uçuramıyorsak o günler gelmiştir. Kimsenin ülkemize ve laik düzenimize bozmasını istemiyoruz. Biz bu düzeni istemeyen kurum kuruluş neyse kimseyi yanımızda istemiyoruz. Ulu önderinin tüm düşüncelerini benimsemiş olan herkesle ülkemi paylaşırım; bunun aksi düşünenle çakıl taşını paylaşmam. Bu millet yeni bir Atatürk’ü beklemeden Atatürk’ün gösterdiği hedeflere ve ilkelere sahip çıkarak bunu gösterecektir.” dedi.

Başkan Atabay sözlerini şöyle sürdürdü; “2 gündür itinayla hazırladığımı Dünya barış etkinliklerinin açık alanlarda yapabilme etkinlikleri son dakika iptaliyle yapamadık. Memleketimizin bekası için bunları katlanmamız gerekiyorsa katlanırız. Önümüzdeki yıllarda biz bunları yeniden yaparız. Bugün Devlet Opera ve Bale sanatçılarımızın konseriyle günlük stresimizden biraz uzaklaşacağımızı düşünüyorum ve emeği geçenlere kutluyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Ankara-İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü sanatçıları Emre Akkuş (tenor), Seza Kırgız, Eylem Demirhan ve Duru(Sopranolar) piyanoda Aylin Uğur’un çaldığı eserler nezdinde bir çok eser seslendirdi. Konserin sonunda Başkan Atabay sanatçılara çiçek verip teşekkür etti.
Kaynak: İHA