DEİK Başkanı Vardan Pakistan'da

Vardan, Pakistan Cumhurbaşkanı Hüseyin ve Başbakan Şerif ile görüştü Görüşmelerde, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin artırılması ele alındı.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin ve Başbakanı Navaz Şerif ile İslamabad'da bir araya geldi.

Vardan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği başkent İslamabad'da, Navaz Şerif tarafından Başbakanlık ofisinde kabul edildi. Vardan, görüşmede, 15 Temmuz darbe girişiminde Pakistan'ın gösterdiği tavırdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Şerif ise Türk halkının 15 Temmuz'da güçlü bir irade gösterdiğini ve bunu takdirle karşıladıklarını ifade etti. Şerif ve Vardan, görüşmede, iki ülke arasındaki ticaret hacmini artırmanın önemini de ele aldı.

Ömer Cihad Vardan, daha sonra Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin tarafından kabul edildi. Görüşmede, iki ülke arasındaki ekonomik ve siyasi ilişkiler ele alınırken, Vardan, Hüseyin'e, ülkeleri arasında yaklaşık 600 milyon dolar olan ticaret hacmini artırmaya istekli olduklarını da iletti.

- Lahor temasları

Pencap eyaletinin başkenti Lahor'da da bazı temaslarda bulunan Vardan, Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif ile bir araya geldi. İkili, Türkiye'nin Pencap eyaletinde faaliyet gösteren firmaların çalışmaları ve iş olanaklarının artırılması konusunu ele aldı. Görüşmenin ardından Türkiye-Pakistan İş Konseyi ile Pencap Eyaleti Yatırım ve Ticaret Ajansı arasında ortaklık protokolü imzalandı.

DEİK Başkanı Vardan, temasları kapsamında Türkiye-Pakistan İş Konseyi Başkanı Atilla Yerlikaya ile birlikte Anadolu Grubu'nun iştirakı Coca-Cola İçecek'in desteğiyle Lahor'da yapılan temiz su ünitesinin açılışını gerçekleştirdi.

Ziyarete ilişkin AA muhabirine değerlendirmede bulunan Vardan, Pakistanlı yetkililer ile verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini ifade ederek, Türk firmalarının Pakistan'da aktif faaliyetlerde bulunduğunu, yüksek potansiyele sahip Pakistan pazarında gelecek dönemde daha geniş alanlarda faaliyet gösterileceğini kaydetti.

Türkiye-Pakistan İş Konseyi Başkanı Yerlikaya da Pakistan ile Türkiye arasında 2016 sonuna kadar imzalanması beklenen serbest ticaret anlaşması ile iki ülke arasındaki tarihi dostluk ve güvenin gelişme ve refaha dönüşecek bir fırsat yakaladığını söyledi. Yerlikaya, Türk yatırımcıların Pakistan'ın potansiyelinin artık farkında olduğunu da vurguladı.
Kaynak: AA