CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke'ye Ülkücülerden Protesto

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke’nin MHP lideri Devlet Bahçeli’ye yönelik "Bahçeli isterse kendi parti kongresini sarayın bahçesinde yapabilir" sözlerine, İzmir’in Menemen ilçesindeki ülkücüler sert tepki gösterdi. Böke’nin Menemen Belediyesi’ni ziyareti, onlarca ülkücünün toplanması üzerine güvenlik gerekçesiyle iptal edildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke'ye Ülkücülerden Protesto
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke’nin MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’yi hedef alarak söylediği "Sayın Bahçeli Erdoğan rejimine omuz vermeyi tercih etmiştir. Bahçeli isterse kendi parti kongresini sarayın bahçesinde yapabilir" sözlerine ülkücü camiadan tepkiler dinmek bilmiyor. İzmir Milletvekili Böke’nin Menemen Belediyesi’ni ziyaret edeceğini önceden öğrenen ülkücüler, tepkilerini ortaya koymak için belediye önünde toplandı. 25 ilçeden gelen ilçe başkanları, yöneticiler, partililer ve ülkü ocakları mensupları, Böke aleyhine sloganlar atarak MHP’nin iç işlerine karışmaması gerektiğini ifade etti.

Bunun üzerine Böke’nin belediye ziyareti güvenlik gerekçesiyle iptal edildi.

Partililer adına basın açıklaması yapan MHP Menemen İlçe Başkanı Ahmet Emekli, "15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra ülkemizde oluşan milli birliği ve mutabakat ikliminden rahatsız olan PKK, IŞİD, FETÖ terör örgütleri ve dış güç uzantıları bu iklimi bozmak için bir takım planlar yaparak uygulamaya koymuşlardır. Milliyetçi Hareket Partisi bu oyunları bilmektedir ve kamuoyunu aydınlatmakta gecikmeyecektir" dedi.

Böke’ye sert sözlerle tepki gösteren Emekli, "Haddini aşarak genel başkanımıza ve partimize dil uzatmıştır. Buradan kendisini uyarıyoruz. Böke haddini aşma. Partimizi ve genel başkanımızı suçlamaktan vazgeç. Seni Türk kimliği ile gurur duyan Menemen’de istemiyoruz. Bizim Menemen’e yapılan hizmetlere olumsuz bir sözümüz yok" diye konuştu.

Kaynak: İHA