Bozüyük Kurtuluşunun 94'Üncü Yılını Kutluyor

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde belediye tarafından kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 94’üncü yıl dönümünde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Bozüyük Kurtuluşunun 94'Üncü Yılını Kutluyor
Düzenlenen turnuvanın açılış törenine, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Bozüyük İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Nizamettin Çam, Belediye Meclis üyeleri, Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli ve vatandaşlar katıldı.

Bozüyük Belediyesi yaz spor öğrencileri ve turnuvaya katılan takımların bayraklar ve müzik eşliğinde alana gelmesi ile başlayan törende konuşan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, ”Kurtuluş günü etkinlikleri adı altında Bozüyük’te güzel bir etkinlik gerçekleştirelim istedik. Yaz spor okullarımızda birçok alanda 2 bin 500 çocuğumuz bu kurslarda eğitim aldılar. Belediye olarak amatör spor kulübümüzü kurduk ve bundan sonraki süreçte sporcularımız lisanlı olarak bizleri temsil edecekler. Bozüyük kurtuluşun simgesi olan bir kenttir. Bu bilinci çocuklarımıza aktarmak ve öğretmek bizim başlıca görevlerimizdedir. Sporun her dalı bizim için önem arz ediyor. Bu doğrultuda bisiklet parkurlarını hayata geçirdik, Sağlık Bakanlığı tarafından bisikletler bizlere teslim edildi ve bu bisikletleri öncelikle ihtiyaç sahibi çocuklarımıza armağan edeceğiz. Çocukların yüzünün gülmesi dünyanın gülmesidir. Bu konuda başka Sağlık Bakanımız Recep Akdağ’a ve milletvekilimiz Halil Eldemir’e teşekkür ediyoruz. Bu turnuvaya katılan takımlarımızın birbirine saygılı ve centilmenlik içerisinde maçlar oynamalarını diliyorum. Ayrıca buraya gelerek böylesine güzel bir ortam oluşmasını sağlayan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum“ dedi.

Başkan Bakıcı’nın konuşması ve açılış töreninin ardından turnuva kapsamında plaj voleybolu ve sokak basketbolu alanında maçları oynanırken yaz spor okulu öğrencileri için çeşitli yarışmalar yapıldı. Smaç ve kondisyon ağırlıklı yarışmalarda oldukça neşeli görüntüler ortaya çıkarken Belediye Başkanı Fatih Bakıcı da, çocukların bu heyecanına katılarak basket oynadı. Attığı basket ile basketboldaki yeteneğini gösteren Belediye Başkanı Bakıcı, çocuklar ile birlikte oldukça eğlenceli vakit geçirdi. Gece boyunca devam eden eleme maçları sonunda bir üst tura çıkma hakkı kazanan takımlar turnuvanın 2’nci ve 3’üncü gününde çeyrek final, yarı final ve final maçları oynamaya devam edecek.
Kaynak: İHA