Batı Şeria'daki Olaylar

İsrail askerlerinin, Yahudi yerleşim birimlerini protesto eden Filistinlilere müdahalesinde bir foto muhabiri yaralandı.

İsrail askerlerinin, Batı Şeria'ın Kefr Kadum beldesinde Yahudi yerleşim birimlerini protesto eden Filistinlilere müdahalesinde bir foto muhabirinin yaralandığı bildirildi.

Kefr Kadum beldesi Halk Direniş Komiteleri üyesi Murad Eştevi, yaptığı yazılı açıklamada İsrail askerlerinin, Yahudi yerleşim birimlerini protesto eden Filistinlilere müdahalesinde, Çin merkezli Xinhua haber ajansında foto muhabiri olarak görev yapan Nidal Eştih'in, başına gaz bombası isabet ettiğini belirtti.

Eştevi, haber takibi sırasında yaralanan Eştih'in Nablus'taki Rufeyda Devlet Hastanesine kaldırıldığını ifade etti.

İsrail askerlerinin Filistinlilere yoğun göz yaşartıcı gaz bombası ile müdahale ettiğini, aralarında kadın ve çocukların da olduğu bölgedeki onlarca kişinin gazdan etkilenerek boğulma tehlikesi atlattığını aktaran Eştih, ayrıca civardaki bazı evlerde de hasar meydana geldiğini kaydetti.

Kefr Kadum beldesi sakinleri, İsrail'in Yahudi yerleşim birimi inşasına devam etmesine ve Yahudi yerleşimcilerin güvenliği için beldedeki ana caddeyi 14 yıldır kapalı tutmasına karşı sık sık gösteri düzenliyor.

Kefr Kadum beldesinin yanı sıra Filistin'in çeşitli bölgeleri de sık sık benzer protestolara sahne oluyor.
Kaynak: AA