Başkan Demircan, Macaristan'ın Kasımpaşa'sını Ziyaret Etti

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Macaristan’ın Pécs şehrinde Gazi Kasımpaşa tarafından yaptırılan camiyi ziyaret etti.

Başkan Demircan, Macaristan'ın Kasımpaşa'sını Ziyaret Etti
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Macaristan’ın Pécs Belediyesi’nin 1 Eylül Pecs’in ulusal günü ve Pécs Üniversitesi’nin kuruluşunun 450. yıl dönümü kutlamalarına katıldı.

Başkan Demircan, Pécs Belediye Başkanı Dr. Pava Zsolt’un daveti üzerine geldiği Pece’te Osmanlı yadigarı eserleri de ziyaret etti.

2008 yılından itibaren Pecs Belediyesi ile kardeşlik ve işbirliğini sürdüren Beyoğlu Belediyesi, Kasım ayında kardeş şehir protokolüne imza atmaya hazırlanıyor. Pécs Belediye Başkanı Zsolt’u makamında ziyaret eden Başkan Demircan, Beyoğlu ile Pécs şehri arasında karşılıklı ilişkileri geliştirmek için fikir alışverişinde bulunan Başkan Demircan daha sonra 1 Eylül Pecs’in Ulusal günü kutlamaları ve Pécs Üniversitesi’nin kuruluşunun 450. yıl dönümü kutlamalarında Pannon Filarmoni Orkestrası’nın konserine katıldı.

Programın ardından Başkan Demircan, Osmanlı döneminden kalan tarihi alanları ziyaret etti. Demircan, sırasıyla şehirde bulunan Kasımpaşa Cami, Yakovalı Hasan Paşa Camii ve İdris Baba Türbesini ziyaret etti.

Ayrıca Başkan Demircan, Tarihi Zigetvar Kalesi’ni ve önümüzdeki hafta resmi açılışı gerçekleştirilecek Türk Macar dostluk parkını ve içerisinde bulunan Kanuni Sultan Süleyman’ın mezarını ziyaret etti.
Kaynak: İHA