Başbakan Yıldırım Açıklaması 'Terör Operasyonlarından Taviz Yok'

Başbakan Binali Yıldırım, terör operasyonlarından taviz verilmeyeceğini söyleyerek, "Kürt vatandaşların en büyük sorunu PKK terör örgütü" dedi.

Başbakan Yıldırım Açıklaması 'Terör Operasyonlarından Taviz Yok'
Başbakan Binali Yıldırım, Bloomberg HT tarafından düzenlenen "Türkiye İyi Gelecek" konferansında konuştu.

FETÖ operasyonlarına değinen Başbakan Yıldırım, "Bu FETÖ darbe girişiminden sonra bizim bu örgüt mensuplarını bütün alanlardan temizlemek için bir seferberlik başlattık ağırlıklı olarak devlette. İş hayatı var, iş hayatı hassas. İş hayatında ölçü şu; ben çek verdim, bu çeki verdiğim FETÖ’cüyse hesap sorarlar mı? Böyle şey olur mu, ticaret, ekonomi kendi kuralları var. Kurumları, şirketleri cezalandıramayız. Onlar insan çalıştırıyor. Biz bir adama iş bulmak için kırk takla atıyoruz. Ölçümüz net; hatası olan varsa onu sistemin içinden alarak gereğini yapacağız. Kurum devam edecek. Yüzde yüz garantiyle ticaret olmaz. Risk paylaşımı şart" dedi.

Terör operasyonlarından taviz olmayacağını söyleyen Başbakan Yıldırım, "Terörün istismar alanını ortadan kaldıracağız. Buna kararlıyız. Terör operasyonlarından taviz yok. Nokta. Bölgede yaşayan Kürt vatandaşların en büyük sorunu PKK terör örgütü. Kürt vatandaşlarımıza terör örgütü veya onun uzantısı aracı olamaz. Çünkü Diyarbakır’da da 15 Temmuz gecesi Türk bayrağıyla vatandaş sokaktaydı. İstanbul’da her yerde herkes sokaktaydı. Hiç kimse farklı düşünmedi. Mesele memleket meselesi. Millet yollara düştü, gerisi teferruattır. 7 Ağustos’ta dünyaya kardeşliğimizin muhteşem fotoğrafını verdik. Darbe girişiminden sonra bazıları bekledi Türkiye Libya olacak, Mısır olacak diye. Ey gidi zavallılar. Siz bu milleti tanımadınız. Bu millet öyle bir millet ki en zor şartlarda bağımsızlığına sahip çıkan bir millet. Bağımsızlığımız bizim karakterimizdir. Esaret altına girmeyen bizim milletimiz böyle bir millet. Bizim arkamızda olduğu sürece hiçbir zaman yolda kalmayız" ifadelerini kullandı.

Ekonomideki reformlara da değinen Başbakan Yıldırım, "Tarımda havza sistemine geçiyoruz. Herkes her aklına geldiğini ekemeyecek. Bütün destekler kooperatifler aracılığıyla değil, doğrudan sahibine vereceğiz. Vatandaş öyle istiyor. İki sefer vereceğiz. Bir ekim zamanı, bir de biçim zamanı. Bütün destekleri biriktirip iki kalemde vereceğiz. Kamuda tasarruf için çok önemli kararlar aldık. Büyüyen ekonomide bütçe açığından korkma, yeter ki öngörülebilir bir büyüme olsun. Hükümetimize güvenin, sonuna kadar arkanızdayız. Siz ürettikçe, Türkiye’ye değer kattıkça biz rahat edeceğiz. Desteklemeye devam edin. Doğru işlerde hep yanınızda olacağız" diye konuştu.

Avrupa’yı mülteciler konusunda eleştiren Yıldırım, "3 milyon mülteci misafir ediyoruz, Avrupa 3 milyon verecek burnumuzdan getiriyor. 15 milyar dolar harcamışız, Avrupa 515 milyon dolar harcadı. Üç tane mülteci gönderin üniversite mezunu olsun, yaşı 30’u geçmesin, mali problemi olmasın, başkasının desteğine ihtiyacı olmasın. Bu ne kepazelik. Böyle bir paylaşım olur mu? Avrupa’daki bürokrasi bize on basar. Bir fon ayıracaklar, 3 yıl sonunda yavaş yavaş olacakmış gibi bir hisse kapılırsın. Terörle mücadelede dostlarımızın uyanmasını bekliyoruz. İkircikli davranışlardan vazgeçmelerini istiyoruz. Uyuşturucu trafiği ile terör çok bağlantılı aslında. Avrupalılar bu terör gruplarına çok müsamaha gösteriyor" şeklinde konuştu.

Sonuna kadar birlik beraberlik olması gerektiğini söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, "Şeytan kulağına kurşun muhalefetle birlik beraberlik şu an iyi. Bunu bozan taraf asla olmayacağız. Memleketin işlerinde niye ayrı gayrı düşünüyorsun. 7 Ağustos’ta milletin karşısına çıktınız. Öyle yan çizme yok. Siyaset millete hizmete bir araç ise anlamı var, yoksa ne yapayım ben o siyaseti. Köprü yoksa, yol yoksa ne yapacağız, olmaz olsun böyle siyaset. İşimiz hizmet, gücümüz millet, bu kadar" dedi.

Çanakkale Boğazı’na yapılacak köprüden de bahseden Başbakan Yıldırım, "Çanakkale Boğazı’na da bir gerdanlık yapılacak. İki kule arasına açıklık 2 bin 23 metre. Bu kule arasında açıklığı en fazla olan köprü olacak dünyada. 20 Aralık’ta dünyanın deniz altından geçen en derin tünelini yapacağız. Yenikapı’dan Haydarpaşa’ya 5,5 km uzunluğunda. Hızlı gidenler üç dakikada, normal gidenler, yaşlılar benim gibi beş dakikada Yenikapı’dan Karacaahmet’e geçmiş olacak, oradan dön yanlış anlamayın" diye konuştu.

Bu konuşması gülüşmelere neden olan Başbakan Yıldırım, "Karacaahmet deyince niye öyle anladınız, adres tarif ediyoruz. Sağ salim geçmenizi istiyoruz" dedi.

Başbakan Yıldırım, Türkiye’de yaşanan gelişmelerle ilgili olarak ise, "Bugün aynı anda birçok saldırıya maruz kalmamızın arkasındaki en büyük neden Türkiye’nin hızını kesmektir" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA