Aydın'dan Kısa Kısa

Kuşadası'nda 5 yıldır restorasyonu süren Güvercinada'nın, 7 Eylül’de açılacağı bildirildi.

Yazılı açıklama yapan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, 2011 yılında restorasyon çalışmaları başlaması nedeniyle uzun süredir kapalı olan Güvercinada’nın, Kuşadası’nın kurtuluş günü olan 7 Eylül’de açılacağını belirtti.

Kayalı, Güvercinada içerisinde yer alan ve Kuşadası'nın tarihi mekanları ile bölgeye özgü bitki ve canlı türlerini tanıtan pano, heykel ve canlandırmalarla açık hava müzesi olarak hizmet verilebileceğini, özel etkinlik ve organizasyonların düzenleneceği alanlarla da kültür sanat merkezi işlevi göreceğini ifade etti.

Güvercinada’nın Kuşadası turizmine kazandırılması konusuna önem verdiklerine dikkati çeken Kayalı, şöyle devam etti:

'Güvercinada Kalesi, Kuşadası'nın en önemli kültürel ve tarihsel değerlerinden birisidir. Bu alanı ilçemize kazandırmak ve ziyarete açmak için titizlikle sürdürdüğümüz çalışmaları tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kuşadası için en önemli tarih olan 7 Eylül’de gerçekleştireceğimiz açılışın ardından Güvercinada ilçemizin çekim noktalarından birisi haline gelecek”

- Nazilli

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Nazilli ilçesinde FETÖ’ye yakınlığı nedeniyle kapatılan özel okulların devlet okullarına dönüştürüldüğü bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen dönüşümlerde 2 özel okulun tabelaları çıkartıldı.

Nazilli Özel Fatih Sultan Koleji, Nahit Menteşe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olurken, Özel Aydınlık İlk ve Orta Okulu da Nazilli Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Nazilli Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak değiştirildi.

Boşaltılan ve Milli Eğitim Bakanlığına ait olan Nahit Menteşe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin adı da '15 Temmuz İlkokulu' oldu.

- Didim

Didim Belediyesi tarafından açılan el sanatları kursuna katılan kursiyerler, el işi sergisinden elde ettiği geliri engelliler derneğine bağışladı.

Engelliler yararına Altınkum’da el işi sergisi açan kursiyerler, satışlardan elde ettikleri geliri, Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay’ın da katıldığı törenle Didim ve Yöresi Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş’a teslim etti.

Kursiyerler adına konuşan el sanatlar kurs öğreticisi Menşure Vardar, 'Arkadaşlarımızla birlikte aldığımız karar neticesinde satışlarımızdan elde ettiğimiz gelirin bir kısmını Engelliler derneğine bağışlamayı düşündük. Bu çerçevede derneğe bir nebze katkımız olduysa ne mutlu bize.' dedi.

Dernek Başkanı Bedri Altıntaş ise gösterilen duyarlılıktan dolayı kursiyerlere ve kurs hocalarına teşekkür etti.

Kaynak: AA