Atilla Taş ve 7 gazeteciye tutuklama talebi

Fetullahçı terör örgütünün medya yapılanmasına ilişkin soruşturmada 8 gazeteci tutuklama istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Atilla Taş ve 7 gazeteciye tutuklama talebi
Atilla Taş ve 7 gazeteciye tutuklama talebi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcılığınca, FETÖ'nün 'Medya Yapılanması' soruşturması kapsamında gözaltına alınan 12 kişiden Atilla Taş, Dinçer Gökçe, Mutlu Çölgeçen ve Gökçe Fırat Çulhaoğlu'nun da aralarında bulunduğu şüpheli, FETÖ üyeliğinden tutuklanması istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevkedildi.

Alparslan Akkuş, Nurullah Öztürk, Rasih Yılmaz ve Ömer Şahin savcılık ifadesinden sonra serbest bırakıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İsmail Uçar ile Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Murat Çağlak tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı verilen 35 şüpheliden 12 şüpheli gazeteci gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanarak İstanbul Adalet Sarayı'na çıkarılan, Cumhuriyet Savcılığınca ifadeleri alınan 12 şüpheliden FETÖ üyeliğinden tutuklanması istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

TUTUKLAMAYA SEVKEDİLEN ŞÜPHELİLER

Tutuklanması istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen şüpheliler: 'Murat Aksoy, Dinçer Gökçe, İskender Yunus Tiryaki, Levent Arap, Ayhan Şimşek, Atilla Taş, Gökçe Fırat Çulhaoğlu ve Mutlu Çölgeçen'.

5 ŞÜPHELİ FERARİ 18'İ YURTDIŞINDA

Ergun Babahan'ın da aralarında bulunduğu 18 kişinin yurtdışında bulunduğu tespit edilmişti. Türkiye'de bulunan 17 şüpheliden 12'si gözaltına alınmış, 5'i adreslerinde bulunamamıştı. 5 şüpheli firari olarak aranıyor.