Adana'da Bebeklerin Karıştığı İddiası

Kontrollerde erkek bebekleri olacağının belirtildiğini ancak doğumun ardından kendilerine kız bebek verildiğini iddia eden aile, çocuklarının karıştırıldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu Baba, çocuğun kendisine ait olup olmadığının belirlenmesi için DNA örneği verirken, anne kendisine bu testin yapılmasına izin vermeyip sığınmaevine yerleşti.

Adana'da, hamilelik sırasında yapılan kontrollerde erkek bebekleri olacağı belirtildiğini ancak doğum sonrası kendilerine kız bebek verildiğini iddia eden aile, suç duyurusunda bulundu.

Alınan bilgiye göre, elektrik ustası Tunahan A. (30) ile yaklaşık 1,5 yıldır evli olan Burcu A. (25) ilk bebeğine hamile kaldı.

Tunahan ve Burcu A, hamilelik sürecinde kontrol amaçlı gittikleri hastanede doktorların ultrason cihazıyla yaptıkları kontrol sonrası erkek bebekleri olacağını söylediğini ileri sürdü.

Burcu A. 31 Temmuz'da sezaryenle doğum yapıp kız çocuğu sahibi olunca, baba Tunahan A. erkek bebek bekledikleri için durumu hastane yetkililerine bildirdi.

Doğumun ardından yapılan kan örneği kontrollerinde ise bebeğin kan grubunun anne ve babayla uyuşmadığı tespit edildi. Baba Tunahan A, başka hastanelere giderek de kan testi yaptırdı ancak testler sonrası bebeğin kendilerinden olamayacağı belirtildi.

Bunun üzerine baba Tunahan A, bebeklerinin hastanede karışmış olabileceği ya da başkasının bebeğinin kendilerine verildiği iddiasıyla Adana Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Cumhuriyet Savcısı, bebeğin gerçek anne ve babasının belirlenmesi için DNA testi yaptırılmasına karar vererek, aileyi Adli Tıp Kurumuna yönlendirdi.

Baba kan örneği verirken, anne Burcu A. ise DNA testi yaptırmayıp bebekle sığınmaevine yerleşti.

Olayın ardından Cumhuriyet Başsavcılığı ve Valilik tarafından soruşturma başlatıldı.

Babadan alınan kan örneğinin, bebeğin DNA'sı ile uyumlu olup olmadığının belirlenmesi için teste gönderildiği öğrenildi.
Kaynak: AA