664. Tarihi Elmalı Yeşilyayla Güreşleri

Antalya'nın Elmalı ilçesinde yürüyüş ve törenle başlayan etkinliğe, 936 güreşçi katılıyor.

Antalya'nın Elmalı ilçesinde düzenlenen 664. Tarihi Elmalı Yeşilyayla Güreşleri, törenle başladı.

Etkinlik kapsamında, cuma namazı öncesi tarihi Ömer Paşa Camisi'nde mevlit okutuldu. Namazın ardından Elmalı Belediyesi önündeki Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.

Güreşlerin başlaması dolayısıyla Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Öztekin, törendeki konuşmasında, bu yıl 664'üncüsü yapılacak yağlı güreşlerin, Türk kültürü ve yaşamındaki önemine dikkati çekti.

Güreşlerin bugünlere ulaşmasını sağlayan herkese teşekkür eden Öztekin, şunları kaydetti:

'Ata sporumuz yağlı güreşlerin daha iyi yapılması ve gelecek nesillere aktarılması için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. Güreşlerimizin daha iyi olması, hem seyircilerimiz açısından hem de güreşen pehlivanlarımız için bu yıl organizasyonu Antalya Büyükşehir Belediyemiz ile gerçekleştiriyoruz. Güreşi sevenlerden isteğim, Kırkpınar'dan daha eski tarihe sahip güreşlerimize sahip çıkmanız. Bu güreşlerin bugünlere kadar gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.'

Konuşmanın ardından Elmalı Mehter Takımı'nın çaldığı marşlar eşliğinde, Cumhuriyet Meydanı'ndan güreşlerin yapılacağı Recep Gürbüz Güreş Sahası'na kadar yürüyüş gerçekleştirildi. Burada 1988'de Kırkpınar başpehlivanı olduktan sonra hayatını kaybeden Recep Gürbüz'ün mezarı başında dua edildi.

Saha girişinde kurban kesilmesi ve duanın ardından minik boylarda güreşler başladı.

Bu yıl 936 sporcunun katıldığı güreşler, 4 Eylül Pazar günü yapılacak başpehlivanlık final müsabakasıyla sona erecek.
Kaynak: AA