53. Uluslararası Antalya Film Festivali Afişi Belirlendi

Festivalin simgesi Venüs heykelciğinin süslediği afişte, Yivli Minare, Saat Kulesi, Hadrianus Kapısı, Cam Piramit gibi tarihi ve kültürel simgeler yer alıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 16-23 Ekim tarihlerinde düzenlenecek, 53. Uluslararası Antalya Film Festivali'nin tanıtım afişinin simgesi Venüs heykelciği oldu.

Festival organizasyonundan yapılan yazılı açıklamaya göre, festivalin simgesi Venüs heykelciğinin süslediği afişte, Yivli Minare, Saat Kulesi, Antalya parkları, Hadrianus Kapısı, Cam Piramit gibi pek çok tarihi ve kültürel simge yer aldı.

Festival Direktörü Elif Dağdeviren, yaptığı açıklamada, afişin 20 alternatif arasından seçildiğini belirterek, iki yıldır gerek kurumsal kimliklerinde gerekse afişlerinde Altın Portakal Ödülü'nü öne çıkardıklarını ifade etti.

Dağdeviren, açıklamasında şunları kaydetti:

'Böylece Antalya'nın, sinemaya gönül veren herkesi festivalde ağırlamaktan mutluluk ve onur duyduğunu, ancak büyük ödül olan Altın Portakal'a ulaşmak için ciddi bir emek harcanması gerektiğinin altını çizdik, çiziyoruz. Bu sene Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Festival Başkanı Menderes Türel'in Antalya'yı sinema başkenti haline dönüştürmek hedefinden ve bu hedefe yönelik başlatmış olduğu çalışmalardan yola çıkarak, biz de bütün dünyaya bu kez afişimiz aracılığıyla 'Sinemanın ışığı Antalya’dan yükselir' diyoruz.'

Avrupa ve Asya'nın en köklü film festivallerinden biri olan Uluslararası Antalya Film Festivali, 16-23 Ekim tarihlerinde 53'üncü kez düzenlenecek.
Kaynak: AA