23. Uluslararası Adana Film Festivali'ne Doğru

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nın jüri üyeleri belirlendi Yönetmen ve senaryo yazarı Tayfun Pirselimoğlu'nun başkanlığını yapacağı jüride, yönetmen Emin Alper, görüntü yönetmeni Türksoy Gölebeyi ve oyuncular Hatice Aslan ile Muhammet Uzuner yer alacak.

Adana Büyükşehir Belediyesince bu yıl 19-25 Eylül'de 23'üncüsü gerçekleştirilecek Uluslararası Adana Film Festivali kapsamında yapılacak Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nın jüri üyeleri belli oldu.

Festival komitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, sinema ve sanat dünyasının önemli isimlerinin yer aldığı jüride, jüri başkanlığını yönetmen ve senaryo yazarı Tayfun Pirselimoğlu yapacak. jüride yönetmen Emin Alper, görüntü yönetmeni Türksoy Gölebeyi ve oyuncular Hatice Aslan ile Muhammet Uzuner de yer alacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, festivale kısa bir süre kaldığını belirterek, 'Yoğun ilgi gören Ulusal Uzun Metraj Film Yarışmamızda, sinema ve sanat camiamızın birbirinden değerli isimleri, jüri üyesi olarak görev yapacak. Kendilerine festivalimize göstermiş oldukları ilgi için teşekkür ediyoruz.' ifadelerini kullandı.

- 12 film yarışacak

23. Uluslararası Adana Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda Erhan Tuncer'in 'Ağustos Böcekleri ve Karıncalar', Mehmet Can Mertoğlu'nun 'Albüm', Kıvanç Sezer'in 'Babamın Kanatları', Handan Öztürk'ün 'Bana Git De', Hiner Saleem'in 'Dar Elbise', Çağdaş Çağrı'nın 'Geçmiş', Yüksel Aksu'nun 'İftarlık Gazoz', Reha Erdem'in 'Koca Dünya', Güven Beklen'in 'Mehmet Salih', Çağan Irmak'ın 'Nadide Hayat', Derviş Zaim'in 'Rüya' ve Cemil Ağacıkoğlu'nun 'Tarla' isimli yapımları bulunuyor.

Ödüller, 24 Eylül Cumartesi gecesi gerçekleştirilecek tören ile sahiplerini bulacak. Sunuculuğunu Ceyda Düvenci ve Cem Davran'ın yapacağı törende, sanatçı Zuhal Olcay, piyanist Selim Atakan'ın piyanosu eşliğinde dinleti sunacak.
Kaynak: AA