Yeni Eğitim Ve Öğretim Yılı Başladı

Yalova, Balıkesir, Çanakkale, Eskişehir, Kütahya ve Bilecik'te yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla törenler yapıldı.

Yeni eğitim ve öğretim yılının açılışı dolayısıyla Yalova, Balıkesir, Çanakkale, Eskişehir, Kütahya ve Bilecik'te tören düzenlendi.

Yalova'da Öğretmen Yusuf Ziya İlkokulu'nda düzenlenen törende, şehitler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Törene velilerin yanı sıra Vali Tuğba Yılmaz, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan ve çok sayıda davetli katıldı.

Turan, burada yaptığı konuşmada, ülke olarak zor günler geçirdiklerini kaydetti. Eğitimciler olarak üzerilerine çok vazifeler düştüğünü dile getiren Turan, şöyle konuştu:

'Fetullahçı Terör Örgütü 15 Temmuz'da bu milletin, bu devletin uçaklarıyla Gazi Meclisi, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı, Özel Harekat Daire Başkanlığını ve aziz vatanın güzide yerlerini alçakça bombalamıştır. Vatansever insanlarımız tankların altında ezilmiş, silahlı helikopterlerden vatandaşlarımız taranmıştır. 246 vatan evladı şehadet şerbetini içmiş, 2 bin 791 kişi yaralanmıştır. Böylesine kara bir gecede Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın emri ve önderliğinde hain kalkışma devlet ve millet tarafından bertaraf edilmiş, namlusunu halka çeviren tanklara selam durulmamıştır.'

Daha sonra okulda, '15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma' etkinlikleri gerçekleştirildi.

- Balıkesir

Balıkesir'de de ilk ders ziliyle 180 bin öğrenci ile 14 bin öğretmen ders başı yaptı. Kentte, 13 bin öğrenci, birinci sınıfa başladı.

Bir hafta boyunca tüm okullarda '15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma' temasıyla öğrenciler için etkinlikler yapılacak. Balıkesir Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, başta meslektaşları öğretmenler olmak üzere tüm öğrencilere başarı dolu bir yıl diledi.

Çöker, 565 öğretmenin açığa alındığı kentte, eğitimci konusunda sıkıntı yaşamadıklarını belirtti.

- Eskişehir

Eskişehir'de ise merkez Tepebaşı ilçesinde bulunan Şehit Piyade Astsubay Çavuş Soner Özübek ilk ve ortaokulunda tören gerçekleştirildi.

Vali Azmi Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, İl Jandarma Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu, kamu kurum temsilcileri, öğrenciler ve velilerin yer aldığı törende yaptığı konuşmada, kentte derslik başına 23 öğrenci düştüğünü belirterek, bu durumun Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğunu bildirdi.

Eskişehir'in okullaşma oranında da okul öncesi ve temel eğitim ile orta öğretimde Türkiye ortalamasının memnuniyet verici derecede üzerinde olduğuna dikkati çeken Çelik, bu nimetin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini savundu.

Konuşmaların ardından Vali Çelik ve beraberindeki yetkililer sınıfları gezerek öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

- Çanakkale

Çanakkale'de, 400 okulda 72 bin 221 öğrenci ders başı yaptı.

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla kent merkezindeki Barbaros Hayrettin Paşa İlkokulu'nda düzenlenen törene katılan Vali Orhan Tavlı, eğitimin, üzeri̇nde ti̇ti̇zli̇kle durulması ve her şeyden fazla sahi̇pleni̇lmesi̇ gereken, uğraş dolu bi̇r süreç olduğunu söyledi.

Türki̇ye Cumhuri̇yeti̇ devleti̇ni̇n eği̇ti̇mdeki̇ hedefleri̇ne ulaşması i̇çi̇n büyük adımlar atıldığını ifade eden Tavlı, şöyle konuştu:

'Unutmamalıyız ki̇ eği̇ti̇m si̇stemi̇nde aldığımız mesafe ve i̇lerleme, dünyadaki̇ gücümüzü ve yeri̇mi̇zi̇ beli̇rleyen en önemli̇ kri̇terdi̇r. Türki̇ye Cumhuri̇yeti̇'ni̇n ve yüce mi̇lleti̇mi̇zi̇n umudu ve güvencesi̇ sevgi̇li̇ öğrenci̇ler, si̇zler, bu büyük mi̇lleti̇n kıymetli̇ evlatları olarak okula hayatı ve paylaşmayı öğrenmek, ai̇leni̇ze ve mi̇lleti̇ni̇ze faydalı bi̇r i̇nsan olmak ve uygarlığı tanımak i̇çi̇n geli̇yorsunuz. Okul, bi̇r eği̇ti̇m ve öğreti̇m yuvasıdır, i̇nsanın yeti̇şti̇ri̇ldi̇ği̇ yerdi̇r. Aklı geli̇şti̇ren, veri̇len bi̇lgi̇lerle kullanılmasını zengi̇nleşti̇ren okuldur. Okul, uygarlığın geli̇şti̇ği̇ yerdi̇r. Bu nedenle okulunuzu ve öğretmenleri̇ni̇zi̇ sevi̇ni̇z.'

Öğrencilerin şiir okuması ve halk oyunları gösterileri sunmasının ardından, Vali Tavlı ve beraberindekiler, sınıfları ziyaret etti.

Okulda, FETÖ'nün 15 Temmuz akşamı gerçekleştirdiği darbe girişimini konu alan fotoğrafların yer aldığı bölümde, asker kıyafetli öğrenciler temsili olarak nöbet tuttu.

- Kütahya

Kütahya'da Mehmet Akif İnan Ortaokulu'nda tören düzenlendi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından ardından yaptığı konuşmada, eğitimin her fert, aile ve toplum için önemli olduğunu söyledi.

Geçmişten alınacak derslerle geleceğe emin bir şekilde bakabilmek için eğitim başarısına ihtiyaç olduğunu dile getiren Nayir, şunları kaydetti:

'Bizler eğitim başarısına mecbur ve mahkumuz. Bu başarının oluşması için üç temel sacayağına ihtiyaç vardır. Bunlardan birisi okullarımız ve öğretmenlerimiz, ikinci çok kıymetli velilerimiz ve ailelerimiz, üçüncüsü de sevgili öğrencilerimizdir. Bunlardan birisi eksik olursa istediğimiz başarıyı elde etmemiz mümkün değil. Mutlaka bir arada olarak bu başarıyı elde etmemiz lazım. Yoksa bu coğrafyanın zorluklarına karşı direnme gücümüzde azalma olacaktır. Bu coğrafyayı bize emanet eden şehit ve gazilerimizi bugün de özel olarak anmamız gerekiyor. Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Dumlupınar’a kadar, 15 Temmuz’a kadar vermiş olduğumuz bütün şehitlerimizi anıp, bizim bu huzurlu eğitim günümüzün oluşması için yapmış oldukları fedakarlıkları mutlaka dikkate almamız lazım.'

İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger de yaz tatilinin ardından tazelenmiş ve zinde olarak yeni bir eğitim ve öğretim yılına başladıklarını anımsatarak, yeni dönemin eğitim camiasına hayırlı olmasını temenni etti.

Dülger, Kütahya’da 552 okulda 91 bin 144 öğrencinin ders başı yaptığını bildirdi.

Şiirlerin okunması ve halk oyunları gösterileriyle devam eden törende, öğrencilere 15 Temmuz’u anlatan video filmi izletildi. Daha sonra yetkililer öğrencileri sınıflarında ziyaret ederek kitaplarını dağıttı.

- Bilecik

Bilecik'te, Cumhuriyet Meydanı'nda İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve beraberindeki öğretmenlerin Atatürk Anıtı'na çelenk sunması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nı okunmasıyla başlayan tören, TOKİ İlkokulu'nda düzenlenen programla devam etti.

Vali Süleyman Elban, burada yaptığı konuşmada, 2 bin 375 öğretmenin ve 35 bin 260 öğrencinin eğitim ve öğretime başladığını belirterek, eğitim ve öğretim yılının başarılı ve iyi neticelerle sonuçlanması temennisinde bulundu. 15 Temmuz'da yaşanılan olayların eğitimin ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini vurgulayan Vali Elban, şöyle konuştu:

'Eğitim derken içi boş eğitim değil. İçi boş eğitim almış, birey ve insan olamamış, insani duyguları tam anlamıyla gelişememiş, insan vasfı gördüğümüz kişilerin yaptığı cinayetleri, canilikleri, hainlikleri hepimiz gördük. Demek ki bizim eğitim sistemimizin esas temel unsurlarından birisi de kaliteli, kişilikli, vatanını ve milletini seven bireyler yetiştirmek olmalı. Dolayısıyla çok iyi matematik, çok iyi Türkçe ya da çok iyi fen öğrenebiliriz ama vatanını, milletini seven çok iyi bireyler yetiştirmek sorumluluğuna da hep birlikte sahip çıkma mecburiyetimiz var. Hem aileler olarak yavrularımızın bu tür eğitimleri almalarını denetlememiz gerekiyor hem öğretmen olarak sorumluluğumuz çok fazla hem de öğrenciler olarak bizi yetiştiren öğretmenlere ve ailelerimize ve ülkemize sorumluluğumuz karşısında iyi bir insan olarak kendimizi yetiştirme mecburiyetimiz var. İnşallah 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı bir milat olur. Bugüne kadar yapılan işler güzeldi, doğruydu ama bundan sonra daha da doğru daha da güzel işler yaparak, bir sonraki yıllar katlanarak daha kaliteli insan yetiştirmek için bir fırsat, başlangıç ve milat yılı olur.'

İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş da öğrencilerin eğitimlerini başarıyla tamamlaması ile lise ve yüksek öğretimde hatta hayatlarında zihinsel, sosyal ve kişisel olarak daha güçlü, düşünen ve sorgulayan bireyler olarak yetişme şansı elde edeceklerini belirterek, 'Ülkemiz 15 Temmuz gecesi büyük bir darbe kalkışmasına maruz kalmıştır. Üzücü olan odur ki bu darbe kalkışmasını gerçekleştirenler yüksek öğrenim diplomasına sahip ve bazı mensuplarca terör örgütü şeklinde kullanılan kişilerdir. Bunlar her ne kadar mezuniyetleri yüksek öğrenim sahibi olmuş olsa da aslında özünde kara cahil kişilerdir.' diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler şiirler okudu, 4. sınıf öğrencileri 1. sınıf öğrencilerine hediyeler verdi ve halk oyunları gösterisi sunuldu.

Vali Elban ve beraberindekiler daha sonra 15 Temmuz Şehitler Kitabesi'nin açılışını gerçekleştirdi.
Kaynak: AA