Yakın Karadeniz Düzce Baja Rallisi'ne Doğru

Ralli için hazırlanan ve 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in kabrine götürülecek kupa, yetkililere takdim edildi TMF Başkanı Uçar:'Şehidimiz Ömer Halisdemir'in evine kadar motosikletlerle giderek, kupayı ailesine vereceğiz. Biz bir farkındalığı yerleştirmeye çalışıyoruz. Bu farkındalık, halkın tüm yönleriyle birlik olduğunun göstergesidir'

Düzce'de 21-25 Eylül'de düzenlenecek Yakın Karadeniz Baja Rallisi için hazırlanan ve Fetullahçı Terör Örgütü''nün (FETÖ) darbe girişiminde şehit düşen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in kabrine götürülecek kupa, düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi.

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı Bekir Yunus Uçar, Düzce Belediyesi Erguvan Sosyal Tesisleri'nde, Düzce Vali Vekili Hasan Bağcı ve Belediye Başkanı Mehmet Keleş'e, Şehit Ömer Halisdemir için hazırlatılan kupayı takdim etti.

Kupa teslim töreninin ardından AA muhabirine açıklamalarda bulunan Uçar, Düzce ve yedi ilçesinde, TMF, Düzce Valiliği, ilçe belediyeleri ve kaymakamlıklarının iş birliğinde gerçekleştirilecek yarışların, Halisdemir anısına yapılacağını anımsatarak, 'Şehidimiz Ömer Halisdemir'in evine kadar motosikletlerle giderek, kupayı ailesine vereceğiz. Biz bir farkındalığı yerleştirmeye çalışıyoruz. Bu farkındalık halkın tüm yönleriyle birlik olduğunun göstergesidir.' dedi.

- 'Bu yaz sonuna kadar pisti bitirmeyi hedefliyorduk'

Yedi ilçede düzenlenecek yarışların birinde Şehit Ömer Halisdemir adına kupa verileceğini de anlatan Uçar, şöyle konuştu:

'Şehidimizin adıyla düzenlenen Gölyaka etabının birincisine özel olarak hazırlanan kupayı vereceğiz. Şehidimiz Ömer Halisdemir'in evine kadar motosikletlerle giderek, kupayı ailesine vereceğiz. Biz bir farkındalığı yerleştirmeye çalışıyoruz. Bu farkındalık, halkın tüm yönleriyle birlik olduğunun göstergesidir. 15 Temmuz şehitlerinin hatırasını yaşatacak ve onların arkasında duracak bir organizasyonu da asla unutturmayacak olmamızın da vurgusunu yapacağız.'

Milli motosikletçi, dünya şampiyonu Kenan Sofuoğlu tarafından Düzce’nin Cumayeri ilçesine yaptırılan motosiklet pisti yapımına da değinen Uçar, şunları kaydetti:

'Bu yaz sonuna kadar pisti bitirmeyi hedefliyorduk. 15 Temmuz darbe girişiminin yaşattığı aksaklıklar nedeniyle tesviye çalışmalarımız tamamlandı. Düzce ve Cumayeri belediyeleri tarafından çalışmalarımız hızla devam ediyor. 15-20 gün içerisinde çalışmaları tamamlayarak pisti asfaltlama aşamasına ulaşacağız. Belediye başkanımızla bugün konunun istişaresini yapacağız. İki ay gibi bir zaman kaybettik. Sezonun son yarışı burada olacak gibi bir hazırlık yapacağız.'
Kaynak: AA