Velilerin Okul Tepkisi Üzerine Vali Toprak İncelemelerde Bulundu

2016-2017 eğitim-öğretim yılının ilk günüde Malatya’da okullarının henüz bitmediğini belirten öğrenci ve velilerin Valilik binası önünde eylem yapmasının ardından Vali Toprak yetkililerle birlikte bahse konu okulda incelemelerde bulundu.

Velilerin Okul Tepkisi Üzerine Vali Toprak İncelemelerde Bulundu
Beraberinde Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Emniyet Müdürü Ömer Urhal ve ilgili müteahhitle birlikte Fahri Kayahan’da bulunan Vali Galip Demirel Ortaokulu’na giden Malatya Valisi Mustafa Toprak burada incelemelerde bulundu.

Okul inşaatının önceki müteahhidin Kamu İhale Kurumu tarafından değiştirilmesi nedeniyle tamamlanamadığını belirten Vali Toprak, ancak yeni müteahhidin çalışmaları ile inşaatın iki hafta içerisinde tamamlanabileceğini söyledi.

Vali Toprak, eksikliklerin ve inşaat çalışmasının bir hafta içerisinde tamamlanması ve bu hafta sonuna dersliklerin demirbaşlarının temin edilerek eğitim öğretime hazır hale getirilmesi için gerekli talimatları verdiğini söyledi.



Yüklenici firma yetkilileri hafta sonuna kadar eksikliklerin ve inşaat çalışmasının tamamlanacağını dile getirirken, İl Milli Eğitim Müdürü Tatlı’da dersliklerin demirbaşlarının hazır olduğunu ve müteahhitin teslim etmesi ile dersliklerin pazartesi günü eksiksiz olarak eğitim ve öğretime hazır hale getirileceğini ifade etti.

Vali Toprak incelemelerinin ardından okulda bulunan öğrenci velileri ile de görüşerek konunun yakından takipçisi olduğunu söyledi.

Vali Toprak, yaşanan sıkıntının bu hafta içerisinde ortadan kaldırılarak önümüzdeki hafta ilk mesai gününde öğrencilerin sorunsuz olarak eğitim ve öğretimlerine devam edeceğini öğrencilere ve öğrenci velilerine iletti.
Kaynak: İHA