Uşak Polisi Okullar Bölgesinde Kuş Uçurtmayacak

Uşak’ta okulların açılmasıyla birlikte İl Emniyet Müdürlüğü, çocukların güvenli bir ortamda eğitimlerini sürdürebilmeleri için tedbirler aldı.

Uşak Polisi Okullar Bölgesinde Kuş Uçurtmayacak
Uşak İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, tüm birimlerle çocukların eğitimlerini güvenli bir ortamda sürdürebilmeleri, okulda ve okul çevrelerinde her türlü suç ve şiddetten, madde bağımlılığı başta olmak üzere kötü alışkanlıklardan korunması amacıyla 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde okul çevrelerinde tedbirlerin alındığı belirtildi.

“Güvenli Okul-Güvenli Eğitim” projesi kapsamında, İl Merkezinde 78, İlçelerde ise 40 okulda sorumlu amirler ile birlikte 159 personel ve 36 ekip görevlendirildi. Okul idaresi ve öğrenci velileri ile koordinasyonun sağlanması amacıyla her okul için bir Polis irtibat görevlisi ile okulla ilişkisi bulunmayan şahısların uzaklaştırılması, öğrencilere alkol ve tütün mamullerinin satılmasının engellenmesi için okul giriş ve çıkış saatlerinde ekip görevlendirilirken, ayrıca okul çevrelerinde bulunan internet kafeler, elektronik oyun salonları, kahvehaneler başta olmak üzere umuma açık yerler ile park ve bahçelere yönelik denetimlerde proje kapsamında artırılacak.

Öğrencilerin okullara geliş gidiş saatlerinde trafik kazalarına karşı can güvenliklerini korumak maksadıyla da okul servislerinin denetimleri artırılacak ve yol güzergâhlarında trafik ekipleri görevlendirilecek.
Kaynak: İHA