Tunceli'de Toplu Konut Çalışması

Tunceli Valisi Osman Kaymak, merkez Aktuluk mahallesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 204 konut yapılacağını bildirdi.

Vali Kaymak, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muzaffer Aşkın, Vali Yardımcısı Hasan Çiçek, Aile ve Sosyal Politikalar Müdür vekili Ali Ekber Yurt ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünü ziyaret ederek, müdür vekili Önder Yurdakul'dan toplu konut çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Gazetecilere açıklama yapan Kaymak, Tunceli merkezde konut ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak Toplu Konut İdaresi Başkanlığına (TOKİ) yaptıkları başvurunun değerlendirilerek olumlu bulunduğunu söyledi.

Yapılması planlanan toplu konutların kentin gelişmekte olan Aktuluk Mahallesi'nde Munzur Üniversitesi'ne çok yakın bir noktada yapılmasının uygun görüldüğünü belirten Kaymak, şunları kaydetti:

'Valiliğimiz tarafından yürütülen anket çalışmasında öne çıkan talepler dikkate alınarak yürütülen söz konusu çalışma neticesinde merkez Aktuluk Mahallesi'nde 98 adet 75 metrekarelik 2+1 ve 106 adet 110 metrekarelik 3+1 konut olmak üzere toplam 204 adet konut yapılması ilk etapta uygun görüldü fakat gelen başvurular neticesinde bu sayı daha da artırabiliriz. Yeter ki, vatandaşımız projemizi incelesin ve talep etsin. Bu projemizle vatandaşlarımız bir miktar peşin ödeme ve kira öder gibi ev sahibi yapmayı hedefliyoruz. Ümit ediyorum, bu çalışma tamamlandığında ilimiz için son derece güzel bir yatırım olacak.'

Alınacak başvuruların 28 Ekim tarihine kadar TOKİ'ye bildirileceğini ifade eden Kaymak, projeler, konut maliyeti ve başvurular hakkında bilgi almak isteyen vatandaşların Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne başvurmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA