Trakya Kalkınma Ajansı'nın Dış Ticaret Okulu Başlıyor

Trakya Kalkınma Ajansı, sonbahar dönemi Dış Ticaret Okulu eğitimlerine başlıyor.

Trakya Kalkınma Ajansı'nın Dış Ticaret Okulu Başlıyor
Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin yaptığı yazılı açıklamada, "Dış Ticaret Okulu” eğitimleri ile ilgili kurum olarak özellikle Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerinde bulunan yatırım destek ofislerinin aracılığıyla Trakya Bölgesi’nin iş ve yatırım ortamının geliştirilmesi amacıyla bir dizi çalışma yürüttüklerini kaydetti.

Şahin, “Bu çalışmalardan biri de Dış Ticaret Okulu eğitimleri. Ajans olarak KOBi’lerimizin rekabet edebilirliklerinin ve uluslararası pazarlara erişebilmelerinin sağlanması, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesine çok önem veriyoruz. Yukarıda değindiğimiz hedeflere ulaşabilmek amacıyla alanında uzman eğiticilerle bölgemizde faaliyet gösteren KOBİ’lerimize bu eğitimleri veriyoruz. Dış Ticaret Okulu projesi kapsamında alınan eğitimler ile hem KOBİ’lerimizin kurumsal kapasitelerine büyük bir katkı sağlanmış olacaktır hem de bölgemizden ihracat yapan firma sayısı artacaktır. 26 Eylül’de başlayacak olan ikinci eğitim programımızı Çerkezköy’de organize ettik. 5 haftaya yayılmış 10 günlük bu eğitim ile firmaların her eğitim gününü bir basamak olarak kullanıp eğitim sonunda varış noktası olarak ihracat stratejilerini oluşturmuş olmalarını bekliyoruz. Gerçekleştirilecek olan proje çalıştayında firmalarımızdan bu stratejilerini sunmalarını talep edeceğiz ve çalıştay sonunda stratejisi başarılı bulunan 3 firmamıza 5 hafta daha danışmanlık hizmeti sağlayacağız. Eğitim ve danışmanlık desteği sonrasında firmalarımızın diğer firmalara örnek olacağına inanıyorum. Bu eğitimlerin firmalarımız, bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Dış Ticaret Okulu hakkında yapılan açıklamada ise, “Trakya Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisleri aracılığıyla iş ortamının geliştirilmesi için Trakya Bölgesi’ndeki firmaların dış ticaret kapasitelerinin artırılmasına yönelik Dış Ticaret Okulu’nun hayata geçirilmesi kararı almış ve alanında uzman eğitmenler ile program oluşturmuştur. Programın hedef kitlesi hiç ihracat yapmamış, ihracata yeni başlamış, ihracat faaliyeti kesintiye uğramış veya ihracat kapasitesini artırmak isteyen Trakya firmaları olarak belirlenmiştir” denildi.
Kaynak: İHA