Serebral Palsili Çocukların Okul Heyecanı

MEV Gökkuşağı İlköğretim Okulu'nda eğitim gören serebral palsili öğrenciler, yeni eğitim öğretim yılına heyecanla başladı SERÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ersoy: 'Böyle okullar çoğaldıkça engelliye olan bakış açısı da değişecek, çocuklarımız hep beraber büyüyecekler. Amacımız böyle okulların tüm ülkeye yayılmasını sağlamak, bunun için de gerekli çalışmaları yapıyoruz'

MEV Gökkuşağı İlköğretim Okulu'nda eğitim gören serebral palsili çocuklar, 2016-2017 eğitim ve öğretim döneminde ders başı yaptı.

MEV Gökkuşağı İlköğretim Okulu'nda yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla tören düzenlendi. Törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Bayrak ve balonlarla süslenen okulda eğitime başlamanın heyecanını yaşayan çocuklar, arkadaşları ve öğretmenleri ile özlem giderdi.

Okul Müdürü Vedat Azap açılış konuşmasında, kaynaştırma eğitiminde, eğitim kurumlarına önderlik etmeyi hedeflediklerini belirtti.

Çocukları, araştıran, sorgulayan kendi kendine karar veren, ayakları üzerinde duran, problemlere çözüm üreten bir nesil olarak yetiştirmeyi amaçladıklarını ifade eden Azap, milli, manevi değerlere bağlı, vatanını, milletini seven, çalışkan dürüst nesiller yetiştirmenin en önemli görevleri olduğunu söyledi.

- 'Gökkuşağı İlköğretim Okulu bir model'

Serebral Palsili Çocuklar Derneği (SERÇEV) Yönetim Kurulu Başkanı Sinem Ersoy da Milli Eğitim Vakfı ile Türkiye'de tersine kaynaştırma eğitimi vererek model olan Gökkuşağı İlköğretim Okulu'nu yaptırdıklarını hatırlattı.

Engelli olan ve olmayan çocukların beraber eğitim aldığı okulların çoğalmasının en büyük hedefleri olduğunu aktaran Ersoy, 'Çünkü böyle okullar çoğaldıkça engelliye olan bakış açısı da değişecek çocuklarımız hep beraber büyüyecekler. Amacımız böyle okulların tüm ülkeye yayılmasını sağlamak, bunun için de gerekli çalışmaları yapıyoruz.' dedi.

Okulda 3. sınıf öğrencisi Ayşe Bilge Satılmış, yeni öğretim dönemine başladığı için heyecanlı olduğunu, arkadaşlarını ve öğretmenlerini özlediğini dile getirdi. Satılmış, engelli arkadaşlarıyla aynı sınıfta okumaktan da çok memnun olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA