'Onarımı Bizden Okuması Sizden Projesi'

İçel'de, MIP ile TİKAV ortaklığında hayata geçirilen proje kapsamında yenilenen 2 ilkokulda öğrenciler, ders başı yaptı.

İçel'de, 'Onarımı Bizden Okuması Sizden' projesi kapsamında bakım ve onarımları yapılan 2 ilkokulda öğrenciler, yeni eğitim öğretim yılına başladı.

İçel Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP) ile Türkiye İnsan Kaynakları Vakfı (TİKAV) ortaklığında hayata geçirilen proje kapsamında yenilenen, merkez Toroslar ilçesindeki Kuvayi Milliye İlkokulu ile merkez Akdeniz ilçesindeki Kıbrıs İlkokulu'nda öğrenciler ders başı yaptı.

Toroslar Kaymakamı Kaya Çıtak, Kuvayi Milliye İlkokulu'nda düzenlenen törende, öğrencilere yeni eğitim öğretim yılında başarılar diledi.

TİKAV Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Yılmaz ise ortak mücadele ruhunun en iyi örneklerinden birinin projeyle sergilendiğini belirtti.

Devlet, sivil toplum örgütü ve özel sektör iş birliğinin en güzel örneklerinden birini burada yaşadıklarını anlatan Yılmaz, 'Eğitime, gençlerin gelişimine adanmış bir sivil toplum kuruluşuyuz. MIP de bulunduğu şehre katkı veren, pek çok şeye değer katan bir şirket. Güçlerimizi birleştirerek devletimize destek, milletimize hizmet için çaba harcıyoruz.' diye konuştu.

MIP Finans Grup Müdürü Yüksel Nuri Peker de bakım talebinin çalışanlarından geldiğini bildirdi.

'Çalışanlarımız, önce anne babalarının, sonra kendilerinin, şimdi de çocuklarının okuduğu okulun bakım ve onarıma ihtiyacı olduğunu ilettiğinde duyarsız kalamadık.' diyen Peker, geldikleri noktadan gurur duyduklarını vurguladı.

Peker, 'MIP olarak bu projenin dışında İçel'de gerçekleştirilen birçok önemli projenin de doğrudan veya dolaylı olarak içinde olmaya çalışıyoruz. Bunu görev kabul ediyoruz. Sonraki yıllarda da bu vizyon değişmeden devam edecek.' ifadelerini kullandı.

Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve MIP Genel Müdürü Frans Jol da katıldı.

Öte yandan, çalışma kapsamında iç ve dış zeminleri yenilenerek seramikle kaplanan okulların, cephe ve bahçe duvarları boyandı. Elektrik tesisatı, sınıf ve oda kapıları, askıları, duvar panoları, okul çeşmeleri, Atatürk büstü, sınıf ve öğretmenler odası dolapları ve mutfak mobilyaları da yenilenen okulu gören öğrenciler, şaşkınlık yaşadı.
Kaynak: AA