Odunpazarı Belediyesi'nde Bayramlaşma

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Odunpazarı Belediyesi’nde çalışan personel ile bayramlaştı.

Odunpazarı Belediyesi'nde Bayramlaşma
Bayramlaşma töreninde konuşan Başkan Kurt, belediye çalışanlarının birbirleri ile dayanışma içinde olması gerektiğini vurguladı. Odunpazarı Belediyesi’nde çalışan personel ile belediye meclis salonunda bir araya gelen Başkan Kurt, belediye personeli ile bayramlaşarak Kurban Bayramı’nı kutladı. Odunpazarı Belediyesi’nde çalışanların büyük bir aile olduğunu belirten Başkan Kurt, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Bayramınızı kutluyorum. Umarım çoluğumuz ve çocuğumuzla mutlu bir gelecek yaşarız. Ülkemizin ciddi anlamda böyle bir dileğe ihtiyacı var, ancak bu dilek ne kadar gerçekleşebilir, onu tahmin etmek çok zor. Geçen bayramdan bu güne Türkiye çok farklı bir ortama geldi. Bunda kimin kabahati var, kimlerin sorumluluğu var, onu herkesin kendi vicdanına bırakmak lazım. Gerçekten dinimizi siyasete alet ederek bir yerlere gelmeye çalışmak doğru değildir. Birileri bunu yıllardır söylüyordu fakat hiç kimse dinlemiyordu. Duvara tosladık. Aynı yolda yürümenin doğru olmadığını hala görmeyenler var. Tarikatları devlet yönetimi için kullananlar var, bunların hiçbiri doğru değil. 15 Temmuz’da çok net gördük, yaşadık ve yüzlerce insanımız yaşamını yitirdi. Doğru bir noktada değiliz. Bizi bir tablonun içinde tutacak ortak unsurlarımız var. Bunları ihmal etmemiz, unutmamamız lazım. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesi o fabrika ayarları dedikleri şey bizi yan yana tutan, Kürdü, Türkü, Müslüman’ı, Yahudi’si, Ermeni’si ile bu toplumu ayakta tutan o kurucu felsefe. O kurucu felsefe unutulduğu için bugün bu noktalara geldik. Umarım, önümüzdeki süreçte yaşam biçimimizi ona göre düzenleriz. Devletimiz Dünya’nın en eski devletlerden biri. Medeniyet kurmuş bir milletiz biz. Bu toprağın içinde Anadolu’da ya da Orta Asya’da yaşayıp da hala ayakta duran ender uluslardan biriyiz. Bakın, güney Amerika’daki ülkelerin geçmişi yok. Kuzeydekilerin geçmişi yok. Geçmişi olmayanın geleceği de olmaz. Dünya’da devlet dediğiniz zaman, millet değdiniz zaman aklınıza 20 isim gelir. Bunlardan biri de Türk’tür."

BEYNİMİZİ ÇALIŞTIRARAK EMEK VERMELİYİZ

Odunpazarı Belediyesi çalışanları izinlerin bittiği, yeni dönemin başladığı bu günlerde ’nasıl yaparız da Odunpazarı’nda yaşayanları daha mutlu ederiz’ diye düşünmeli. Bunu gerçekleştirirsek görevimizi en iyi şekilde yapmış oluruz. O zaman dini açıdan Allah’ta bize teşekkür eder, kullar da bize teşekkür eder. Biz beynimizi, emeğimizi çalıştırmadan rahat etmek istersek ne Allah ne de kul bizi sevmez. Onun için bundan sonraki dönemde biraz daha dikkatli, biraz da kaynaşık ve biraz da birlikte kucaklaşarak yürümeliyiz. Ben bu duygularla bayramınızı kutluyorum. Umarım; hep birlikte daha iyi günler, daha iyi bayramlar yaşarız.”

Başkan Kurt’un konuşmasının ardından Belediye İş Eskişehir Şubesi yöneticilerinden Kemal Azak, Türk Yerel Hizmet- Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Uygun, Bem Bir Sen Eskişehir Şube Başkan Yardımcısı Fethullah Özsarı belediye personelinin bayramını kutladı.
Kaynak: İHA