Motorize Narkotik Ekipleriyle Okullarda Yeni Dönem

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğüne bağlı Motorize Narkotik ekipleri, okulların açılmasıyla birlikte yıl boyunca okul çevrelerinde uyuşturucu satıcılarıyla mücadele edecek.

Motorize Narkotik Ekipleriyle Okullarda Yeni Dönem
2016­2017 Eğitim Öğretim yılının yeni döneminde başlatılan uygulama ile, Motorize Narkotik ekipleri okul çevrelerinde yıl boyunca devriye yaparak uyuşturucu satıcılarının okullarda uyuşturucu ticareti yapmalarının önüne geçmeyi planlıyor.

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Süleymaniye mahallesinde bulunan Mehmet Saçlı ilköğretim okullunun içerisinde ve önünde Motorize Narkotik ekipleri ile başlatılan uygulama vatandaşlar tarafından da tam not aldı. Yapılan uygulama da 40 polis görev aldı. Uygulamada şüpheli şahısların üzerleri aranarak kimlik kontrolü yapıldı.

Yapılan uygulamayı yerinde izleyen vatandaşlar emniyet ekiplerine teşekkür ederek, özelikle Süleymaniye Mahallesi’nde uyuşturucu satıcılarının çok olduğunu belirterek uygulamanın sıklıkla devam etmesini istedi.

Öğrenciler ise, polislerin kendilerinin güveni için çalıştığını belirterek, teşekkür etti.

Okul müdürü ve okulda görevli diğer yetkililer, okulda olası şüpheli şahısları tespit edip polis ekiplerine bildirecek. Özellikle madde bağımlılığı ve satımı noktasında polislerin ve okul müdürlerinin sürekli istişare içerisinde olacağı belirtildi.
Kaynak: İHA