Londra Belediye Başkanı Han New York'ta

Sadık Han, New York Belediye Başkanı Blasio ile buluştu.

İngiltere'nin başkenti Londra'nın Belediye Başkanı Sadık Han, New York Belediye Başkanı Bill de Blasio ile New York'ta düzenlenen forumda bir araya geldi.

Londra belediye başkanlığı seçimini İşçi Partisi'nin adayı olarak kazanan kentin ilk Müslüman Belediye Başkanı Han, New York Belediye Başkanı Bill de Blasio ile LaGuardia Kolej'deki forumda konuşmacı oldu.

Pakistanlı Müslüman bir aileden gelen Han ile New York'un 'ilerici, demokrat' belediye başkanı olarak seçilen ve göreve geldikten sonra New York Polis Teşkilatı'ndaki Müslümanları izleyen birimi kapatan New York Belediye Başkanı Blasio, 'kapsayıcı' ve 'ilerici' şehirler ile ABD'deki başkanlık yarışında iki katına çıkan göçmen karşıtı söylemleri ele aldı.

Long Island Üniversitesi'nden Dalia Fahmy'nin yönetiği panelde iki belediye başkanı, şehirlerin daha 'ilerici' ve 'kapsayıcı' olması için yönettikleri kentte neler yaptıklarını anlatırken, Müslümanlara yönelik nefret suçlarına da değindi.

Han forumda yaptığı konuşmada, belediye başkanı, parlamento üyesi veya devlet başkanı fark etmeksizin başarı için kapsayıcı olmanın çok önemli olduğunu ifade etti.

Gelecek birkaç hafta ve aylar için çok olumlu düşündüğünü belirten Han, ABD başkanlık seçimleriyle ilgili Hillary Clinton'ı kastederek, 'En iyi adayın kazanacağını umuyorum ve eminin ABD seçimi o kazanacak.' dedi.

Han, New York'tan önce Chicago'ya da bir ziyaret gerçekleştirerek, temaslarda bulunmuştu.

- Başkanlık konutunda ağırlama

New York Belediye Başkanı Blasio akşam saatlerinde Londra Belediye Başkanı Han'ı seçimi kazandıktan sonraki ilk Kuzey Amerika ziyaretinin New York ayağında, Başkanlık konutu Gracie Mansion'da ağırladı.

İki belediye başkanı, ilk defa 2014 yılında İngiltere'nin Manchester kentindeki İşçi Partisi Konferansı'nda tanışmışlardı.

Kaynak: AA