Kastamonulu Gazeteciler, Çanakkale Şehitliğini Ziyaret Etti

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti (KGC) tarafından düzenlenen Çanakkale ve İstanbul gezisi kapsamında, kentte görev yapan gazeteciler ve aileleri Çanakkale Şehitliğini ziyaret etti.

Kastamonulu Gazeteciler, Çanakkale Şehitliğini Ziyaret Etti
Kurban Bayramı’nı Çanakkale ve İstanbul’da geçiren gazetecilerin ilk durağı Gelibolu Yarımadası oldu. Cemiyet üyeleri Gelibolu’yu gezdi, ardından da feribotla Çanakkale’ye geçti. Gazeteciler ve aileleri, 1915-1916 yılları arasında itilaf devletleri ile Osmanlı İmparatorluğu arasında geçen, dünya tarihinin en kanlı savaşlarının yaşandığı bölgede Çanakkale ruhunu yaşadılar.

Yaklaşık 8 saat süren gezide rehber eşliğinde Çanakkale şehitlikleri ve cepheleri ziyaret eden Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti üyeleri ve aileleri, duygusal anlar yaşayarak, kahraman ecdatları için dua etti.

Geceyi Çorlu’da geçiren cemiyet üyeleri, ardından İstanbul’a hareket etti. İstanbul’da ise gün boyu tarihi mekanları ziyaret eden gazeteciler, akşam ise Kas-Der Genel Başkanı Orhan Gümüş’ün konuğu oldu.

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Yılmaz, düzenlenen Çanakkale gezisinin amacına ulaştığını belirterek, katılan meslektaşlarına ve ailelerine teşekkür etti.

Başkan Yılmaz, “Yoğun çalışma temposunun arasında ailelerine yeterli vakit ayıramayan meslektaşlarımız için dünyada kahramanlık denildiği zaman ilk akla gelen yer olan Çanakkale ve Gelibolu Yarım Adasına bir gezi düzenleme kararı aldık. Oldukça verimli geçen gezide meslektaşlarımız ve aileleri hep birlikte güzel bir bayram geçirdiler. Cemiyetimizi layığı ile temsil eden tüm katılımcılara ve bizleri İstanbul’da ağırlayan Kas-Der Genel Başkanı Sayın Orhan Gümüş ve ekibine teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA