İşaret Dili Kursunu Bitiren 50 Kişiye Sertifika

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Seyhan Gençlik Merkezi ile Şakirpaşa Halk Eğitim Müdürlüğü’nün (HEM) ortaklaşa düzenledikleri işaret dili kursunu tamamlayan 50 kursiyere sertifikaları dağıtıldı.

İşaret Dili Kursunu Bitiren 50 Kişiye Sertifika
Seyhan Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tosun, Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen sertifika dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, gençlik merkezlerinin önemli bir görev üstlendiğini, başta yabancı dil olmak üzere gitar, bağlama, keman, halk oyunları, diksiyon, Osmanlıca, ebru gibi daha birçok kursların verildiğini, gençlerin boş zamanlarını değerlendirmek ve meslek öğrenmek için ücretsiz kursların fırsat olduğunu ve katılmalarını istedi.

STosun, son yıllarda işitme engellilerin bu gibi kurslardan mezun olanlar tarafından iletişiminin kolaylaştığını, 120 saat süren ve HEM İşitme Engelliler Sınıfı Öğretmeni Sezen Kadıoğlu tarafından verilen kursa büyük ilgi olduğunu söyledi.



Kursu tamamlayan 50 kişinin sertifika almaya hak kazandığını belirten Tosun, şöyle devam etti:

“Bu kurslarla işitme engelli bireylerin sorunlarının kısmen çözüldüğünü düşünüyorum. Bilindiği üzere işitme engellilerle yoğun iletişim içinde olan kamu kurumu ve özel sektörde çalışan personel, herhangi bir iş için kendilerine gelen işitme engelli bireylerle iletişim kurmakta zorlanmaktadırlar. Kurslarımıza yüzlerce başvuru yapıldı. Bizler için bu başvurular çok sevindirici. İleri ki dönemlerde tekrardan kurs açmayı hedefliyoruz.”

Konuşmalardan sonra kursu tamamlayanlara HEM onaylı sertifikaları, Seyhan Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tosun ile Halk Eğitim İşitme Engelliler Sınıf Öğretmeni Sezen Kadıoğlu tarafından dağıtıldı.
Kaynak: İHA