İngiltere İş Dünyasında Güven Algısı 4 Yılın En Düşüğünde

LONDRA –İngiltere iş dünyasında güven algısı son dört yılın en düşük seviyesine geriledi.

İngiltere’nin önde gelen bankaları arasında yer alan Lloyds’un anketine göre, ülkede iş dünyası temsilcileri arasında gelecek altı aya ilişkin satış, sipariş ve karların artacağına ilişkin beklentiye sahip olanların oranı yüzde 12 seviyesine geriledi. Bu yılın ocak ayında bu oran yüzde 38 seviyesindeydi.

Ankete katılan şirket temsilcilerinin yaklaşık dörtte biri “ekonomik belirsizliğin” önümüzdeki altı aya ilişkin en büyük risk olarak görüldüğünü belirtti.

Bankanın anketine ilişkin değerlendirmede bulunan Llodys’un Genel Direktörü Tim Honton, “Avrupa Birliği, İngiltere’deki işletmelerin birlik üyesi diğer ülkelerle olan ilişkileri açısından belirsizlik oluşturdu. İş dünyasındaki güven algısı son dört yılın en düşük seviyesine gerilemiş olsa da halen 2008-2009 dönemindeki finansal krizden daha yüksek seviyede.” ifadelerini kullandı.

Toplam bin 500 şirket temsilcisini kapsayan ankete göre, ihracatçılar arasında önümüzdeki altı aylık döneme ilişkin satışlarının artmasını bekleyenlerin oranı ise yüzde 20’den yüzde 15’e geriledi.

Kaynak: AA