İlköğretim Haftası Kutlandı

Balıkesir’de 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılı, İlk Öğretim Haftası Atatürk İlköğretim Okulunda düzenlenen etkinlikler Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur’un katılımıyla gerçekleştirildi.

İlköğretim Haftası Kutlandı
Atatürk İlkokulunda düzenlenen etkinler Okul Müdürü Cemil Çakır ve Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker’in konuşmaları ile başladı.

Daha sonra Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur eğitimin camiasının büyüklüğüne dikkat çekerek başladığı konuşmasında " 1 milyona yakın öğretmeni ve 17 milyon öğrencisi ile bugün okullarımız eğitim öğretime açılıyor. Yine biliyoruz ki, Eğitim hükümetimizin en önemli önceliği durumunda. Esasen sevinçliyiz, çünkü geçtiğimiz günlerde açıklanan verilere göre Türkiye ekonomik olarak büyüyor. OECD Ülkelerinin 2016 yılının 2. çeyreğindeki ortalama büyüme oranı 0,3 olarak açıklanırken, ABD’nin büyüme oranı 0,3 , Almanya’nın 0,4 , Fransa’nın 0,7 iken Türkiye’nin büyüme hızı 3,1 olarak açıklanmıştır. Sevinçliyiz, çünkü Milli Eğitim Bakanlığına bütçeden ayrılan pay her yıl düzenli olarak artırılabilmektedir.2010 yılında bütçemizin yüzde 9,84 ü Milli Eğitim Bakanlığına ayrılırken, 2015 yılında bu oran 13,11 e yükselmiştir. Bu verilerin ışığında şunu ifade edebiliriz.Türkiye büyümeye devam ediyor ve eğitime verilen önem her geçen gün artıyor. Hepimiz biliyoruz ki ülkemiz eğitiminde; Gerek fiziki ve teknolojik altyapı , gerekse eğitime erişim ve eğitim kalitesindeki gelişme aşikardır. Okul sayımız, derslik sayısı, okullaşma oranı, eğitim teknolojileri ve daha bir çok göstergede Milli Eğitim Bakanlığımızın yıllara göre gelişim seyri açık ve nettir" dedi.

Biliyoruz ki gelecek sizin eseriniz olacaktır

Çocuklardan , ilgi ve sevginin esirgenmemesi gerektiğine vurgu yapan Başkan Uğur "Bütün güzelliklerin, mutlulukların, başarıların eğitimle mümkün olduğu gibi. Esasen tüm problemlerin temelinde de eğitimsizlik yatmaktadır. Bu gerçekten hareketle , çocuklarımızın eğitim öğretimine gereken özeni göstermeliyiz. Gelecek, ancak bu şekilde daha güzel olacaktır. Biliyoruz ki gelecek sizin eseriniz olacaktır. Sizin eserinize paha biçilemez. Çağın gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip, geleceğe güvenle yürüyecek nesiller yetiştirmek sizlerin maharetine muhtaçtır. İnanıyoruz ki , iyi yetişmiş insan kaynağı ile ülkemizin küresel rekabette yerini alması sizlerin sayesinde olacaktır şeklinde konuştu.

Daha çok çalışmamız gerekiyor

Vali Ersin Yazıcı ise konuşmasına 15 Temmuz kalkışma gününü hatırlatarak " Ben sözlerime daha önceki konuşmacıların ifade ettiği gibi o hain kalkışmanın olduğu demokrasimize, cumhuriyetimize darbe vurulmaya çalışılan 15 Temmuz’u hatırlatarak başlamak istiyorum. 15 Temmuz gecesi bir takım hainler bu ülkenin önünü, hızını kesmek için demokrasimize, cumhuriyetimize halel getirmek için, bu ülkenin güzel insanlarının mutluluğunun önüne geçmek için hain bir kalkışmada bulundular. Çok kıymetli öğretmen arkadaşlarım buradan çıkaracağımız en büyük sonuç şu, daha çok çalışmamız gerekiyor, gençliği, genç nesli çocuklarımızı, cumhuriyeti emanet edeceğimiz bu çocuklarımızı daha iyi hazırlamamız gerekiyor. Ben bu vesile ile bu şehirde görev yapan 14 binin üzerindeki öğretmen arkadaşımdan ricam şudur. Lütfen, geçen yıllarda büyük emek sarf ettiniz, güzel sonuçlar aldınız mutlu oldunuz. İnsanları anne babaları mutlu ettiniz bunu biliyorum ama 15 Temmuz’da yaşadığımız bu hain olaydan sonra, bir tık daha yukarı çıkarak biraz daha gayret ederek ülkemizi hatırı sayılır sözü geçen ülkeler arasına , o kategoriye yükseltmemiz için biraz daha fazla çalışmamız gerekiyor. Biraz daha özverili çalışmanızı bekliyorum" dedi.

Bizim bizden başka dostumuz yok

Vali Yazıcı öğrencilere hitaben bu ülkeyi kendilerine teslim edeceklerini belirterek " Sevgili öğrenciler yaşadığımız kötü olay bize şunu gösterdi, ne yazık ki bizim bizden başka dostumuz yok. Bu ülke kendi gücüyle bileğinin hakkı ile, kendi emeği ile, kendi beyni, kendi bilgisi ile yukarıya doğru çıkmaya hızla devam edecek. Bu ülkeyi sizlere teslim edeceğiz, dolayısı ile sevgili öğrenciler sizinde her zamankinden biraz daha fazla çalışmanız gerekiyor. Ben demokrasimize karşı bir daha böyle bir kalkışmanın olmaması içinde sevgili öğretmenlerimizden çocuklarımıza demokrasinin cumhuriyetin erdem ve faziletlerini özümsetmesini bekliyorum. Onun dışındaki yönetim şekillerinin bu ülke insanlarına layık olmadığını ve küçük yaştaki çocuklarımıza öğretilmesi özümsetilmesi ve kalplerine adeta nakşedilmesini bekliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle eğitime göstereceğiniz ilgi ve alakayı zaman içerisinde herkesin şahit olacağı çeşitli çalışmalarla sürdüreceğimizi ifade ederek 2016-2017 eğitim ve öğretim sezonunun başta velilerimiz olmak üzere tüm öğretmen ve öğrencilerimize, tüm Balıkesirlilere hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından okul öğrencileri günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar yaparak şiirler okudu. Halk oyunları ve ritim gösterisinin ardından Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğ.Gen.Kemal Turan öğrencilere çeşitli hediyeler verdikten sonra sınıfları dolaştılar.
Kaynak: İHA