Haziran Ayı İşsizlik Rakamları

KSO Başkanı Zeytinoğlu: 'İşsizlik oranındaki artışın, Rusya'ya ihracatımızdaki düşüşe bağlı olarak tarım istihdamındaki azalma ve hizmet sektöründeki yavaşlamadan kaynakladığını düşünüyoruz'.

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, işsizlik oranındaki artışın, Rusya'ya ihracattaki düşüşe bağlı olarak tarım istihdamındaki azalma ve hizmet sektöründeki yavaşlamadan kaynakladığı değerlendirmesinde bulundu.

Zeytinoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de işsizlik oranının haziranda geçen yılın aynı dönemine göre 0,6 puan artışla yüzde 10,2 seviyesinde gerçekleştiğini hatırlattı.

Haziran ayında istihdam piyasasında durgunluk yaşandığını belirten Zeytinoğlu, 'İşsizlik oranındaki artışın, Rusya'ya ihracatımızdaki düşüşe bağlı olarak tarım istihdamındaki azalma ve hizmet sektöründeki yavaşlamadan kaynakladığını düşünüyoruz. Önümüzdeki aylarda işsizlik oranında bir gerileme beklemiyoruz.' ifadesini kullandı.

Zeytinoğlu, genç işsizliğine dikkati çekerek, 'Haziran'da genç nüfustaki işsizlik oranı yüzde 19,4'e yükseldi. Mevsimsel olarak tam aksi olması gerekirken istihdamdaki yavaşlama genç nüfustaki istihdamı da doğrudan etkiliyor. Bu yıl turizm sektöründeki yavaşlamanın bunda önemli bir etkisi olduğunu düşünüyoruz.' değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA