GÜNCELLEME 2 - Alanya'da Kuru Yük Gemisi Battı

Antalya'nın Alanya ilçesi açıklarında batan kuru yük gemisindeki 10 mürettebat, başka bir gemi tarafından kurtarıldı Gemi kaptanı Lor: 'Gemi su aldıktan sonra bir saat içinde battı' Geminin batma anı cep telefonlarınca kaydedildiGEMİ KAPTANININ KONUŞMASI EKLENDİ.

Antalya'nın Alanya ilçesi açıklarında bir kuru yük gemisi battı. Gemideki 10 mürettebat, başka bir gemi tarafından kurtarıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Murat Hacıbekiroğlu-2 isimli kuru yük gemisi, Alanya'nın yaklaşık 32 mil güney batısında su alarak battı.

Gemiden yapılan yardım çağrısı üzerine 10 mürettebat, yakınlarda bulunan Elektra isimli konteyner gemisi tarafından kurtarıldı.

Gemi mürettebatı, Alanya Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ekiplerine teslim edildi.

- Valilik açıklaması

Konuyla ilgili Antalya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, 19 Eylül 2016 günü saat 14.20'de, Alanya'nın 33 deniz mili güneybatısında seyir halinde bulunan Türk Bayraklı 'MURAT HACIBEKİROĞLU-2' isimli ticari gemiden yardım çağrısı alındığı belirtildi.

Alınan ihbar üzerine, iki sahil güvenlik botu, bir helikopter ve bölgeye yakın mesafedeki Türk Bayraklı 'ELECTRA-A' isimli ticari geminin bölgeye sevk edildiği kaydedilen açıklamada, 'Makine dairesinde meydana gelen delik nedeniyle su almaya başlayan gemide bulunan toplam 10 mürettebat can salına binerek gemiyi terk etmiştir. ELECTRA-A isimli ticari gemi tarafından denizden alınan kazazedeler bölgeye intikal eden Sahil Güvenlik botları tarafından tahliye edilmiş olup, sağ/sağlıklı olarak Alanya Limanı'na intikal ettirilmektedir.' ifadelerine yer verildi.

- Mürettebat limana getirildi

Alanya Sahil Bot Komutanlığı ekiplerince teslim alınan 10 gemi mürettebatı Alanya Limanı'na getirildi.

Batan geminin birinci kaptanı Yavuz Lor, gazetecilere yaptığı açıklamada, geminin arka kısmındaki makine dairesinden bir anda su aldığını söyledi.

Hemen yardım çağrısında bulunduğunu anlatan Lor, 'Mürettebat gemiyi terk etti. Gemi su aldıktan sonra bir saat içinde battı. Bu sırada bölgede bulunan başka bir Türk gemisi de bizleri kurtardı.' dedi.

Gemide bulunan 10 kişinin herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmadan kurtarıldığını kaydeden Lor, 17 Eylül'de İskenderun'dan kalktıklarını ve İzmit'e gittiklerini ifade etti.

Bu arada geminin batma anı cep telefonlarınca kaydedildi.
Kaynak: AA