Gümüşhane'de Gaziler Günü Etkinlikleri

Gümüşhane’de 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Gümüşhane'de Gaziler Günü Etkinlikleri
Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törene Vali Okay Memiş, Garnizon Komutanı Albay Cezayir Danışan, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, gaziler, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü yöneticileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Şehit Yakınlarına ve Gazilere Yardım Derneği çelenklerinin anıta sunulmasının ardından günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmayı Jandarma Dr.Yarbay Semih Bulut gerçekleştirdi.

Türk milletinin her ferdinin yaşadığı hayatın geçmişteki sıkıntılar ve acıların üzerine kurul olduğunu bildiğini, bu nedenle de gazilerin ve şehitlerin yaşayanların gönlündeki yerinin emsalsiz ve tartışmasız olduğunu kaydeden Bulut, “Ülkemiz topraklarının bulunduğu bölge stratejik konumu nedeniyle daima düşmanların hedefi haline gelmiştir. Herkes bilmelidir ki her ne şekilde olursa olsun vatanımızın bütünlüğünü hedef alan güçler, kahraman güvenlik güçlerimiz ve vatansever Türk insanının mücadele azmi ve kararlılığı karşısında yok olmaya mahkumdurlar. Dış güçlerin oyuncağı haline gelen hainler yüce Türk adaleti karşısında mutlaka hesap vereceklerdir” dedi.

Gaziler adına konuşan Kıbrıs Gazisi ve Süleymaniye Mahallesi Muhtarı Ali Gürcan Erkan ise tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk milletinin işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir millet olduğuna vurgu yaparak, “Dış düşmanlara ve onların içteki işbirlikçilerine karşı Türk milleti şerefle vatanını korumaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Jandarma Er Ünal Okçu’nun "Gazi" şiirini, İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Zeynep Zülal Sökmen’in "Kahramanlık" şiirini okumasının ardından tören hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Öte yandan tören sırasında Valilik çelengini taşıyan polis memurlarından birisi törenin son kısmında sıcak havanın da etkisiyle fenalaşarak bayıldı. Alanda hazır bekleyen 112 Acil Servis personeli tarafından ilk müdahalesi yapılan polis memuru daha sonra Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Polis memurunun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Kaynak: İHA