DSİ, Aydın'ın İçme Suyu Sorununu Çözüyor

Devlet Su İşleri (DSİ) 21. Bölge Müdürlüğü, Aydın ilinin 2050 yılına kadar olan içme, kullanma ve endüstri suyu ihtiyacı karşılayacak projeleri hayata geçiriyor.

DSİ, Aydın'ın İçme Suyu Sorununu Çözüyor
Aydın İçmesuyu Projesiyle il merkezi, imar gelişme alanı içi ve dışındaki 30 yerleşim yerinin 2050 yılına kadar olan içme, kullanma ve endüstri suyu ihtiyacı İkizdere Barajı ve Tabakhane Deresinden karşılanacağı belirtildi.

DSİ 21. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ”Proje tamamlandığında, 585 bin kişiye hizmet verecektir. Proje kapsamında 1 adet arıtma tesisi, 1 adet terfi merkezi, 1 adet regülatör, 15 adet muhtelif kapasitede içmesuyu deposu ve 19 bin 700 metre ana isale hattı ile yaklaşık 84 bin metre depo bağlantı hatları mevcuttur. Projenin dört kısım halinde ihale edilmesi planlanmış ve uygulamaya konulmuştur. Bunlar Aydın İçmesuyu Ana İsale Hattı ve Pompa İstasyonu İnşaatı, Aydın İçmesuyu Arıtma Tesisleri İnşaatı, Aydın İçmesuyu Regülatör İnşaatı ve İsale Hattı Rehabilitasyonu İnşaatı ve Aydın ve Civar Yerleşimlerin İçmesuyu Depo ve Bağlantı Hatları İnşaatı şeklindedir” denildi.
Kaynak: İHA