'Darbecilerin İadesi Türk-Yunan İlişkilerinde Mihenk Taşı'

Eski Avrupa Birliği Bakanı Bağış: 'Bağımsız Türk mahkemelerince yargılanmaları için söz konusu kişilerin komşu ve müttefik olarak Yunanistan’dan iade edilmelerini bekliyoruz' 'Mevcut durum, ikili ilişkilerimiz için mihenk taşıdır'.

Eski Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Yunanistan'a kaçan darbeci askerlerin iadelerine ilişkin, 'Mevcut durum, ikili ilişkilerimiz için mihenk taşıdır. Bağımsız Türk mahkemelerince yargılanmaları için söz konusu kişilerin komşu ve müttefik olarak Yunanistan’dan iade edilmelerini bekliyoruz.' dedi.

Bağış, Efimerida ton Sindakton gazetesi için yazdığı makalede, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) faaliyetlerini anlattı.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in 15 Temmuz darbe girişimini yönettiğini belirten Bağış, 'Gülencilerin Türkiye’de iktidar planları için hiçbir sınır tanımadıklarını şahsen ispat edebilirim.' ifadesini kullandı.

Bağış, darbe girişimi sonrası askeri helikopterle Yunanistan'a kaçarak siyasi sığınma talebinde bulunan 8 darbeci askerin iade sürecine ilişkin de şunları yazdı:

'Yunan Başbakanı ilk günlerde, bu hain teröristlerin iade edilmeleri düşüncesine karşı daha anlayışlıydı. Fakat herhangi bir şey yapmadan zaman geçtikçe Türk halkı, 160 ülkede önemli şahsiyetlerin çocuklarına eğitim verirken bu ülkelerde istihbarat toplamak için kullanılan Gülenci okullardan istifade eden büyük güçler tarafından Yunanistan'ın baskıya maruz kaldığı hususunda endişelenmeye başlamaktadır.'

Yunanistan'ın tarihinde cuntacıların 'ne kadar korkunç' olduklarını tecrübe ettiğini anımsatan Bağış, 'Mevcut durum, ikili ilişkilerimiz için mihenk taşıdır. Türklerin yaklaşık yüzde 99’u Gülencilere karşı birleşti. Bağımsız Türk mahkemelerince yargılanmaları için söz konusu kişilerin komşu ve müttefik olarak Yunanistan’dan iade edilmelerini bekliyoruz.' ifadelerine yer verdi.

Bağış, Türkiye'de demokrasinin 15 Temmuz'dan sonra da son derece sağlıklı olduğunu vurgulayarak, 'Şimdi Yunanlı dostlarımızın bize dayanışmalarını göstermelerini bekliyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA