Dalaman'da Orman Yangını

Muğla’nın Dalaman ilçesinde üç ayrı noktada aynı saatte çıkan orman yangını sonucu bir dönümlük ormanlık alan zarar gördü.

Dalaman'da Orman Yangını
Edinilen bilgiye göre; Dalaman Kargınkürü, Gürköy ve Dereköy Mahallelerinde gece saat 23.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan orman yangını sonucu bir dönümlük ormanlık alan zarar gördü.

Aynı saatte üç ayrı noktada meydana gelen orman yangınına Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri kısa sürede müdahale etti.

Yapılan müdahale sonucunda söndürülerek kontrol altına alınan yangınlarda toplam bir dönümlük ormanlık alan zarar gördü. Yangınlara 5 arasöz, 2 su tankeri ve 25 yangın söndürme işçisi ile müdahale edildi.

Gürköy Mahallesinde yangın bölgesine gelen mahalle sakinleri, “yangınların çıkış noktaları çok ilginç. Mahallemizde birkaç gündür hırsızlık olayları oluyor. Hırsızlar mahallemizin dikkatini buraya çekmek için yakmış olabilirler. Rüzgar olsa idi bu orman tamamen yok olurdu. Biz mahalle sakinleri olarak hırsızlardan şüpheleniyoruz.” ifadelerini kullandılar.
Kaynak: İHA