Çeşme Ve Urla'da Gaziler Günü Unutulmadı

İzmir’in Çeşme ve Urla ilçelerinde Gaziler Günü, düzenlenen programlarla kutlandı.

Çeşme Ve Urla'da Gaziler Günü Unutulmadı
Çeşme ilçesinde, Gaziler Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda resmi tören düzenlendi.

Törende, çelenklerin sunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Burada bir konuşma yapan Kıbrıs Gazisi Mehmet Culum, "2004 yılından bu yana ülkemizin tüm ilçelerinde ve illerinde bu önemli günü kutluyoruz. Savaş anlamına gelen ‘Gaza’ sözcüğünden üretilmiş olan Gazilik ünvanı Türk toplumlarından kuşaklar boyu süregelen ayrıcalıklı ve saygın bir şandır" dedi.

Törene, Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Garnizon Komutanı Binbaşı Derviş Akova, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gürdoğan, MHP İlçe Başkanı Volkan Evci, CHP ve Ak Parti yönetim kurulu üyeleri, gaziler, yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Urla ilçesinde de Gaziler Günü unutulmadı. Cumhuriyet meydanında yapılan törene, Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Garnizon Komutanı Albay Metin Eştürk, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Gaziler Derneği adına Emekli Astsubaylar Derneği mensupları ve parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Törende, Atatürk Anıtına çelenk konularak, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, şeref defterini imzalayarak yaptığı konuşmada, “Milletimizin varlığına, birliğine göz koyanlara, bayrağımızı indirmeye kalkışanlara karşı mücadelemiz kıyamete kadar sürecektir. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazilerimizi minnetle anıyor, Şehitlerimize de rahmet diliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA