Çay İlçesinde İhtiyaç Sahiplerine Kurban Eti Dağıtıldı

Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde Hasene Sosyal Yardımlaşma Derneğince ihtiyaç sahibi 500 aileye kurban eti dağıtıldı.

Avrupadaki gurbetçilerin bir araya gelerek kurduğu Hasene Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından her yıl olduğu gibi bu sene de dünyanın 100 ülkesinde ve Türkiye'de Kurban Bayramı'nda vekalet yoluyla kesilen kurban etleri dağıtıldı.

Almanya Köln Hasene Sosyal Yardımlaşma Derneği 'kurban gözlemcisi' İskender Güngör, gazetecilere yaptığı açıklamada, derneğin Avrupa'da yaşayan gurbetçilerce kurulduğunu söyledi.

Çalışmaları 2010 yılının ekim ayında kurban kampanyasıyla başlattıklarını belirten Güngör, şöyle konuştu:

'Kurban paylaşınca güzeldir' sloganıyla bu sene yine kurban kampanyamızı düzenledik. Her yıl olduğu gibi bu yıl da derneğimizin düzenlediği organizasyonla vekalet yoluyla kesilen kurban etlerimizin dağıtımını ülkemizde gerçekleştiriyoruz. Dünya üzerinde yapmış olduğumuz yardımları kardeş kuruluşlarla gerçekleştiriyoruz. Bu sene Türkiye'de Sivas, İzmir ve Aydın illerimiz olmak üzere 3 ayrı noktada 500 büyükbaş vekalet yoluyla kurban kesimlerimizi gerçekleştirerek Türkiye'deki ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırdık.'

Güngör, 'Afyonkarahisar merkez Çay, Bolvadin, Şuhut ve Dinar ilçelerimizde de ihtiyaç sahibi ailelere kurban etlerini ulaştırarak yüzlerini güldürdük.' dedi.

Kaynak: AA