Bayram Tatilinde Tabiat Parklarına Yoğun İlgi

Bolu'da, Abant ve Gölcük tabiat parkları ile Yedigöller Milli Parkı'nı, 9 günlük bayram tatili süresince 73 bin 114 kişi ziyaret etti Bolu Belediye Başkanı Yılmaz: 'Önümüzdeki yıllarda hayata geçirilecek olan bir çok proje var. Bu projelerin tamamlanması ile Bolu istenen turizm kenti seviyesine ulaşacaktır'

Doğal güzellikleriyle ünlü Abant ve Gölcük tabiat parkları ile Yedigöller Milli Parkı'nı 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde 73 bin 114 kişi ziyaret etti.

Doğal güzellikleriyle dikkati çeken ve yıl boyunca ziyaretçi akını yaşanan Abant, Gölcük ve Yedigöller, bayram tatilinde de yerli ve yabancı tatilcilerin ilgi odağı oldu.

Bolu Belediyesi ile Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, tabiat parkları ve milli park, 9 günlük tatilde 73 bin 114 kişi tarafından ziyaret edildi.

Bayram boyunca yaşanan yoğunluk nedeniyle tatilciler zaman zaman araçlarını park edecek ve piknik yapacak yer bulmakta zorlandı.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bolu'nun turizm kenti olacağını ifade ederek, 'Turizmin daha da canlanması, istenen seviyeye ulaşması için çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki yıllarda hayata geçirilecek olan birçok proje var. Bu projelerin tamamlanması ile Bolu istenen turizm kenti seviyesine ulaşacaktır.' diye konuştu.

Yılmaz, her yıl Bolu'yu 1 milyonun üzerinde kişinin ziyaret ettiğini, bu sayının gelecek yıllarda daha da artacağını söyledi.
Kaynak: AA