Amasya'da Yarışma Heyecanı Başladı

Düzenlediği yarışmalarla edebiyat ve sanat dünyasına yeni eserler ve yetenekler kazandıran Amasya Belediyesi, 8. Ulusal Cavit Öztürk Fotoğraf Yarışması, 8. Uluslararası Karikatür Yarışması ve 7.si düzenlenen Ulusal Amasyalı Mihrî Hatun Şiir Yarışması’nın startını verdi.

Amasya'da Yarışma Heyecanı Başladı
Bu yıl 8. si düzenlenecek olan Ulusal Cavit Öztürk Fotoğraf Yarışması’nda birinciliği elde eden esere 5 bin, ikinciye 3 bin 500, üçüncüye 2 bin 500 ve her biri biner TL olarak belirlenen 3 mansiyon ödülü verilecek. Konusu ‘Keşfedilmemiş Amasya’ olarak belirlenen yarışmada dereceye giren yarışmacılara ödülleri düzenlenecek bir törenle verilecek. Öte yandan ödül alan eserler ve sergiye değer görülen eserler Amasya Belediyesi tarafından ödül töreninde sergilenecek.

Karikatür alanında önemli bir marka haline gelen ‘Amasya Belediyesi Uluslararası Karikatür Yarışması’ bu yıl 8. kez yeni yeteneklere kapı aralayacak. Yurt içi ve yurt dışından önemli oranda katılımın gerçekleştiği karikatür yarışmasının bu yılki konusu serbest olarak belirlendi. Karikatür yarışmasında birinciye 5 bin, ikinciye 3 bin 500, üçüncüye 2 bin 500 TL ile biner TL olarak belirlenen 3 mansiyon ödülü ve 750’şer TL olarak belirlenen 3 adet 18 yaş altı özendirme para ödülü verilecek.Ödül alan ve sergiye değer görülen eserler Amasya Belediye Başkanlığı tarafından ödül töreninde sergilenecek.

Bu yıl 7. kez düzenlenecek diğer bir yarışma ise ‘Ulusal Amasyalı Mihrî Hatun Şiir Yarışması’ olacak. Aruz Vezni, Hece Vezni ve Serbest dal olmak üzere 3 kategorinden oluşan yarışmanın teması serbest olarak belirlendi. Şiir yarışmasında her kategoride birinciliği elde edene 5 bin, ikinciye 3 bin 500, üçüncüye 2 bin 500 TL ve her biri biner TL’den 9 adet mansiyon ödül verilecek.

Yarışmaların son başvuru tarihi 11 Nisan 2017 Salı günü olarak belirlendi.
Kaynak: İHA