Ali Çetinbaş Açıklaması Şehit Ve Gaziler; Toprağı Vatan, İnsanı Ulus Yapan Değerlerdir

AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, "Vatan savunmasında, şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir" dedi.

Ali Çetinbaş Açıklaması Şehit Ve Gaziler; Toprağı Vatan, İnsanı Ulus Yapan Değerlerdir
Gaziler Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Başkan Çetinbaş, demokrasiyi tüm kurum ve kurallarıyla tesis etmek, demokrasiden, hukuktan ve özgürlüklerden taviz vermeksizin Türkiye’yi daha da güçlendirmek için gece gündüz çalışmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Halkın 15 Temmuz darbe girişimini, tankların önüne yatarak, mermilere göğüslerini siper ederek önlediğini ifade eden Başkan Çetinbaş, "Ülkemiz bugün dünden olduğundan daha fazla, iç ve dış düşmanlarımızın yoğunlaşan tehdidi altındadır. Bilinmelidir ki, Türk halkının azim ve kararı, her türlü zorluğu yenmeye ve Türkiye Cumhuriyetini sonsuza dek yaşatmaya muktedirdir. Vatanın bütünlüğü uğrunda akan kanların hesabının mutlak suretle sorulacağından eminiz. Al rengini şehit kanından alan şanlı bayrağımızın rengi son dönemde toprağa düşen şehitlerimizin kanlarıyla daha da katmerleşmiştir.

15 Temmuz da hain FETÖ’nün alçak darbe teşebbüsünde de milletin devletine ve demokratik iradesine sahip çıkmasıyla bertaraf edilmiş, şanlı tarihimizin sayısız örneklerinde olduğu gibi millet ve devlet kenetlenmesi bir kez daha kendini göstermiştir. Bu hain ve alçak saldırılarda vatandaşlarımız tankların önüne yatarak, mermilere göğüslerini siper ederek şehit ve gazi olmuştur.Şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere emaneti olan bu cennet vatanı korumak, ülkemizi muasır medeniyetlerin üzerine çıkarmak, demokrasiyi tüm kurum ve kurallarıyla tesis etmek, demokrasiden, hukuktan ve özgürlüklerden taviz vermeksizin Türkiye’yi daha da güçlendirmek için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz.Onların emanetine asla leke sürdürmeyecek, aziz hatıralarını ilelebet yaşatacağız. Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, ülkemizin sessiz kahramanları olan aziz şehitlerimize ve ebediyete intikal eden gazilerimize Allah’tan rahmet diliyor ve hayatta olan gazilerimizin de ’Gaziler Günü’nü kutluyorum" diye konuştu.

(EFE)
Kaynak: İHA