Alaçam'da Gaziler Günü Kutlandı

Samsun’un Alaçam ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü kutlandı.

Alaçam'da Gaziler Günü Kutlandı
Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törene Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, Garnizon Komutanı Üst. Murat Şenyurt, Belediye Başkanı Hadi Uyar, gaziler, öğretmen ve öğrenciler katıldı

Tören, Kaymakam Oğuz Alp Çağlar, Garnizon Komutanı Üst. Murat Şenyurt ve Belediye Başkanı Hadi Uyar tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı.

Saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam edilen programda günün anlam ve önemini belirten konuşma Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Hasan Kiraz tarafından yapıldı. Kiraz,

"Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasına müteakip, Başkomutanımız Mustafa Kemal Aatatürk’e, TBMM tarafından 19 Eylül 1921 günü, mareşallik rütbesi ve gazilik unvanı verilmesinin 95’inci yıl dönümünü büyük bir coşku ile kutluyoruz.

Bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin yanı sıra, Kore Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin varoluş mücadelesinde görev yapmış olan gazilerimizi onurlandırdığımız gündür. Gaziler Günü, canlarını bu aziz vatanın birliğine, bölünmezliğine ve ulusal değerlerine saldıranlara karşı her zaman kanımızı akıtmaya, canımızı feda etmeye hazırız. Bizim için vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir" dedi.

Kaynak: İHA