AK Parti Karabük İl Başkanı Saylar Açıklaması

'Şehrimiz futbol takımı, kayak merkezi, yüzme havuzu, fabrikalarıyla Batı Karadeniz'in en güzel ili olacak'.

AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, 'Şehrimiz futbol takımı, kayak merkezi, yüzme havuzu, fabrikalarıyla Batı Karadeniz'in en güzel ili olacak.' dedi.

Saylar, gazetecilere yaptığı açıklamada, kayak merkezinin 2018'in ilk ayında bitmesini beklediklerini söyledi.

Karabük'ün güzel bir tesise kavuşacağını ifade eden Saylar, şunları kaydetti:

'Şehrimiz futbol takımı, kayak merkezi, yüzme havuzu, fabrikalarıyla Batı Karadeniz'in en güzel ili olacak. Bundan bizim şüphemiz yok. İsmetpaşa Projesi 2004 yılından beri gündeme getirenlerden biriyim. Burası İstanbul ve Ankara'nın yol ayağı. Jeopolitik olarak da güzel bir yer. Yerin düzlüğü, elektrik sıkıntısının olmaması çok önemliydi. Mevcut organize sanayi bölgesindeki arsaların tahsisini yaptık. Önümüzdeki yıl içerisinde buraya 10 veya 15 tane fabrika kurulacak. Fabrikaların kurulmasıyla birlikte Karabük'teki işsizliğe bir çare bulunmuş olacak.'

Saylar, yapımı devam eden Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi binası inşaatının ekim ya da kasım ayında teslim edilmesini beklediklerini de belirterek, şunları söyledi:

'Şu anda yüzde 80'i bitmiş vaziyette. 40 ünitelik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin yapımı devam ediyor. Aydınlık Evler İlkokulu'nun binası devam ediyor. Sağlık kompleksiyle ilgili çalışmalar başladı, binanın yapımı devam ediyor. Ovacık'ta 15 derslik Çok Programlı Lisenin yapımı devam ediyor. Safranbolu Engelsiz Yaşam Merkezi'nin yüzde 95'lik kısmı bitti bir ay içerisinde oranında açılışını yapacağız. Safranbolu'da 32 derslik imam hatip lisenin yapımı yüzde 95 bitti. Eskipazar'da yapılacak olan imam hatip lisenin ruhsatı alındı, şu anda açılmış vaziyette.'

Karabük'e ayrıca yanık merkezi kurulacağını kaydeden Saylar, '2017 yılına kadar Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine yanık merkezi kurulması için çalışıyoruz. Yanık merkezi Karabük için ihtiyaç. Karabük'te bir yanık vakası olduğu zaman helikopterle başka illere göndermemiz gerekiyor. Bunun önüne geçmek için yanık merkezini kuracağız.' dedi.
Kaynak: AA