574 Kişinin Alınacağı İşe Binlerce Kişi Başvurunca İzdiham Yaşandı

İçel’de binlerce vatandaş, okullarda temizlik görevlisi olarak çalışmak için Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) önünde uzun kuyruklar oluşturdu. İçel İŞKUR önünde sabah saatlerinden bu yana binlerce kişi iş başvurusu için beklerken, 574 kişinin işe alınacağı öğrenildi. Zaman zaman izdihamın yaşandığı iş başvurusunda, ara ara tartışmalar da yaşanıyor.

574 Kişinin Alınacağı İşe Binlerce Kişi Başvurunca İzdiham Yaşandı
Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında kent genelindeki okullarda temizlik görevlisi olarak işçi alınacağının duyurulmasının ardından İçel İŞKUR önünde uzun kuyruklar oluştu. Kent genelindeki okullarda 574 kişinin 9 aylık süreyle istihdam edileceğini duyan işsiz vatandaşlar, merkez Akdeniz ilçesine bağlı Cami Şerif Mahallesi’nde bulunan İŞKUR önünde toplandı. Sabahın erken saatlerinden itibaren oluşan kuyruklar, İŞKUR binasının bulunduğu sokağın arkasına kadar uzadı. Zaman zaman izdihamın yaşandığı iş başvurularında, ara ara tartışmalar da yaşanıyor. Hafta sonuna kadar başvuruların alınacağı 9 aylık işte çalışacak 574 kişi, kura çekimiyle belirlenecek.

İş başvurusu için sabahın erken saatlerinden beri bekleyen Müslüme Bolat, "Okulda çalışmak için buradayım. Cuma günü İŞKUR açık dediler, ben o gün de geldim. O gün de yine aynı böyle kuyruk vardı. Bugün yine geldik. İnşallah bugün başvurumu yapabilirim. Ben Kale Köylüyüm. Köyümün okulunda çalışmak istiyorum ya da köyüme yakın bir okulda çalışmak istiyorum. Müracaat için geldim. İnşallah devletimiz görür. Okulda çalışmayı seviyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA