Üniversite Bahçesi Fotoğraf Stüdyosuna Dönüştürüldü

Siirt Üniversitesinin bahçesi, ilgi çeken doğal güzelliğiyle yeni evlenecek çiftlere fotoğraf stüdyosu hizmet veriyor.

Siirt Üniversitesi (SİÜ) bahçesi, yeni çiftlere doğal fotoğraf stüdyosu olarak hizmet veriyor.

Kentin ender yeşil alanlarından biri olan üniversite bahçesi, bu yıl yeni evlenen yaklaşık bin çift tarafından fotoğraf çekiminde dış mekan olarak tercih edildi.

21 yıldır profesyonel fotoğrafçılık hizmeti sunan Mehmet Fatih Güven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çiftlerin fotoğraf stüdyolarından çok üniversite bahçesini tercih ettiğini söyledi.

Bahçeyi dış mekan fotoğrafları için daha uygun hale getirebilmek için yeniledikleri 1974 model 'vosvos' aracını da süs olarak kullandıklarını belirten Güven, 'Bunun yanı sıra bisikletimiz ve salıncağımız da var. Üniversitenin bahçesi bir tek bu alan var, başka bir alanımız yok. İnsanların da hep tercih ettiği alan burası.' dedi.

Evleneceklere daha iyi hizmet vermek için yetkililerden bahçe talep ettiklerini ifade eden Güven, bu imkanı sunan üniversite yetkililerine de teşekkür etti.

Güven, bu yıl yaklaşık bin çiftin dış çekimde üniversite bahçesinden faydalandığını sözlerine ekledi.

- Gelin ve damatlar bahçeden memnun

Fotoğraf çektirmek için gelen çiftlerden Selami Deniz ile Bahar Tan, mezun oldukları üniversitenin bahçesini fotoğraf stüdyosu olarak kullanmanın heyecanını yaşadıklarını belirtti.

Damat Deniz, kentin yeşil alana ihtiyacı olduğunu belirterek, 'Dış çekim için üniversitenin bahçesini seçtik. Siirt'te yeteri kadar mesire ve yeşillik alan bulunmadığı için bu mutlu günümüzü üniversite bahçesinde geçiriyoruz.' dedi.

Gelin Tan da mezunu oldukları bahçede fotoğraf çektirmenin kendileri için ayrı bir anlam taşıdığını kaydetti.
Kaynak: AA