Türkiye'den Fildişi Sahili'ne Kurban Bağışı

Cansuyu Yardımlaşma Derneğince bin 400 kurbanın eti, ülkedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Türkiye'deki hayırseverler tarafından bağışlanan kurbanlıklar, Cansuyu Yardımlaşma Derneği tarafından Fildişi Sahili Cumhuriyeti'nde kesilerek, ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Cansuyu Yardımlaşma Derneği tarafından kesilen yaklaşık bin 400 kurban eti, başkent Yamoussoukro ile Abidjan, Gagnoa, Bouafle, Daloa, Baboulifla, Man, Duekoue, Guezon, Bouake, Katiola, Korhogo, Tingrela ve Boundiali şehrinin kırsal kesimlerinde yerel kuruluşlarla iş birliği halinde binlerce aileye ulaştırıldı.

Cansuyu Yardımlaşma Derneği Fildişi Sahili Cumhuriyeti Ekip sorumlusu Mustafa Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, derneğin dünyanın birçok farklı bölgesinde yürüttüğü çalışmada bir milyon yardıma muhtaç insana ulaştığını söyledi.

Hayırseverlerin emanet ettiği bütün kurbanları tek tek kayda alarak video görüntülerini bağışçılarına gönderdiklerini belirten Uzun, 'Kesimlerin ardından kurbanların etlerinin dağıttık. Kurban, İslam kardeşliğinin en sıcak uygulamalarından biridir. Kardeşleri buluşturan bir misyona sahip olma özelliği var. Fildişi Sahili'nde kurbanları sorunsuz bir şekilde kesildi.' dedi.

Yamoussoukro Cansuyu Yardımlaşma Derneği Ekip Sorumlusu İbrahim Uğur da derneğin ümmet bilinciyle hareket ederek yapılan bağışları ihtiyaç sahiplerinin evine kadar ulaştırdıklarını bildirdi.

'Kardeşlerimizin yoksun, yoksul, susuz ama sade, temiz ve samimi olanların hallerini görmek, selam vermek ve almak ne kadar mükemmel bir duygu. Kurban organizasyonlarda ekranlarda ve anlatılanlardan çok daha fazlasını gördüm. Bu insanlara yardım ulaştırmada yardımcı ve aracı olan herkesten Allah razı olsun.' diyen Uğur, yardımları dağıttıkları insanların sürekli Türkiye'ye dua ettiğini vurguladı.

Yardım alan insanların Türkiye'nin birlik ve beraberliği için dua ettiklerini kaydeden Uğur, 'Biz de çok etkilendik çünkü onlar bizden daha çok ihtiyaç sahibi oldukları halde ülkemizin birlik ve beraberliğini bizim kadar dert edindiklerini gördük.' diye konuştu.

Uğur, derneğin Fildişi Sahili Cumhuriyeti'ne yardım çalışmalarının sürdüreceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA