Türk Sinemasının Efsanevi Oyuncusu Tarık Akan Son Yolculuğuna Uğurlandı

Türk sinemasının efsanevi oyuncusu Tarık Akan son yolculuğuna uğurlandı. Sanatçının büyük oğlu Barış Üregül, cenazeye yoğun katılıma dikkat çekerek, “Herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Önceki gün 66 yaşında hayata veda eden Yeşilçam’ın usta ismi Tarık Akan, bugün son yolculuğuna uğurlandı. Yoğun bir katılımın gerçekleştiği Teşvikiye Camii’ndeki cenaze namazında vatandaşlar caminin avlusundan caddelere taştı. Cenaze töreninde yoğunluk nedeniyle zaman zaman izdiham yaşanırken, aktörün büyük oğlu Barış Üregül, “Herkese teşekkür ediyorum, Türkiye’nin her kesiminden babamın sevenleri vardı. Burada da gördük. Gelen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Edip Akbayram: “Dostum, yoldaşım, kardeşim”

Sanatçının meslektaşı ve dostu Edip Akbayram ise, “Benim dostum, kardeşim, yoldaşım” dediği Tarık Akan için, “Çok yoğun bir katılım vardı, sizler de bunu gördünüz. Tarık Akan’ın toplumun içerisinde en küçüğünden en büyüğüne ne kadar sevildiğinin resmidir ve kanıtıdır. Tarık Akan benim dostum, kardeşim, yoldaşım, sanatçı arkadaşım. Onun bir defa demokrat, ileri görüşlü, devrimci duruşu toplum tarafından biliniyordu, benimseniyordu. Bu sevgi de onun resmidir” dedi.

Usta oyuncu ile çok hatıralarının olduğunu belirten Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ise, “Tarık Akan’la çok anım var. Tabii en önemlisi son Ergenekon, Balyoz sessiz çığlıkta beraber yürüdük, beraber eylem yaptık. Türk sinemasının yürekli, toplumsal her değere karşı saygılı, hem de duyarlı özel bir sanatçıydı. Zaten burada görünen ilginin, sevginin aslında kaynağı da bu. Türkiye’nin hiç şüphesiz böyle yürekli sanatçılara, yürekli siyasetçilere, yürekli insanlara ihtiyacı var. Allah rahmet eylesin” ifadelerini kullandı.

CHP’li Tekin: “Mahallemizin abisini kaybettik”

Cenazeye katılan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Tarık Akan sadece bir aktör, bir sanatçı değildi. Bizim gibi bizim kuşaktaki insanların idolüydü. Bizim mahallemizin abisiydi. Gerçekten benim kuşağım mahallesinin abisini kaybetti. Hepimizin başı sağ olsun, görüyorsunuz binlerce seveni var. Aktör olabilirsiniz, herkes aktör olur, sadece bir aktör değildi. İyi bir insan hakları savunucusuydu. İyi bir özgürlükçüydü ve iyi bir demokrattı. Herkese örnek olsun. Toprağı bol olsun” dedi.

Teşvikiye Camii’nde kılınan cenaze namazına tekerlekli sandalye ile gelen tiyatro ve sinema oyuncusu Mustafa Alabora ise, “Tarık için herkes her şeyi söylemiştir herhalde. Sürekli yeniliğe açık, oyunculuğunu yenileyen, fikirlerini yenileyen muhteşem bir arkadaşımdı. En son 5 gün önce konuştuk. Yoğun bir katılım varmış, ben pek göremedim kalkamadığım için. Yattığı yer cennet olsun” diyerek üzüntüsünü dile getirdi.
Kaynak: İHA