Tarık Akan Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

Yeşilçam’ın ünlü aktörü Tarık Akan bugün Teşvikiye Camii’nde son yolculuğuna uğurlanıyor. Törende kalabalıktan dolayı izdiham ve gerilim yaşanırken, ünlü sanatçı Emel Sayın da Akan’ın tabutunun başında gözyaşlarını tutamadı.

Tarık Akan Son Yolculuğuna Uğurlanıyor
Akciğer kanseri nedeniyle tedavi gördüğü hastanede önceki gün hayatını kaybeden ünlü aktör Tarık Akan için ilk tören Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu’nda yapıldı. Akan’ın Türk bayrağına sarılı tabutu, son yolculuğuna uğurlanmak üzere saat 15.00’te Teşvikiye Camii’ne getirildi.

Yoğun katılım nedeniyle tabutun çevresinde yaşanan izdiham, gerilime neden oldu. Bu sırada bazı sendika temsilcileriyle bir vatandaş arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın üzerine Tarık Akan’ın ağabeyi Turgut Üregül araya girdi.

Emel Sayın, Tarık Akan’ın arkasından ağladı

66 yaşında hayatını kaybeden Türk Sineması’nın usta oyuncusu için düzenlenen cenaze törenine kızı Özlem Üregül, oğulları Barış Zeki ve Yaşar Özgür Üregül, hayat arkadaşı Acun Günay, Sanatçı Emel Sayın, Nuri Alço ile sevenleri katıldı.

Unutulmayacak birçok filmde birlikte rol alan arkadaşı Tarık Akan’ı son yolculuğunda yalnız bırakmayan Emel Sayın, tabutun başında gözyaşlarını tutamadı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun da törene katılması bekleniyor.
Kaynak: İHA