Soma AAT'de Aylık İlerleme Toplantısı Gerçekleştirildi

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü görev kapsamındaki Soma Atıksu Arıtma Tesisi’nin, yüzde 80‘i tamamlanan betonarme imalat çalışmalarının kontrolleri gerçekleştirildi. MASKİ Genel Müdür Yardımcıları Şehnaz Başaran ve Burak Aslay, tesiste düzenlenen Aylık İlerleme Toplantısı’na katılarak, incelemelerde bulundu.

Soma AAT'de Aylık İlerleme Toplantısı Gerçekleştirildi
MASKİ Genel Müdürlüğü, betonarme imalatı devam eden Soma Atıksu Arıtma Tesisi’ndeki çalışmaları yakından takip ediyor. Bu kapsamda, tesiste aylık ilerleme toplantısı gerçekleştirildi.

Tesisin güncel durumu ve çalışmalardaki ilerlemelerin görüşüldüğü toplantıya MASKİ Genel Müdür Yardımcıları Şehnaz Başaran ve Burak Aslay, Atıksu Arıtma Dairesi Şube Müdürü Taner Avan, İnşaat Mühendisi Uğur Topkaya, Jeoloji Mühendisi Kemal Açıkgöz, Makine Mühendisi Metin Pekbay, Çevre Mühendisi Yeliz Parmaksız, Elektrik Teknisyeni Koray Arguz ve İnşaat Teknikeri Osman Demircan katıldı.

Toplantıda, Avrupa Birliği ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı adına Güven Seydioğlu, müşavir firma ve yüklenici firma yetkilileri de yer aldı. Düzenli olarak her ay yapılmakta olan toplantıda projede gelinen aşamalara ilişkin bilgiler görüşülerek, çalışmalar hakkında değerlendirmeler yapıldı.

Çalışmalar yerinde takip ediliyor

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, gerçekleştirilen aylık ilerleme toplantısı hakkında yaptığı açıklamada, “Soma Belediyesi’nden devralınan Soma Atıksu Arıtma Tesisi’ndeki betonarme imalatında yüzde 80 seviyelerine ulaştık. Kollektör imalatına da en kısa zamanda başlıyoruz. Çalışmaları yakinen takip ediyoruz. Tesisimizdeki çalışmalar hızlı ve programa uygun yürütülüyor. Aylık ilerleme toplantıları sayesinde de Bakanlık temsilcisi, müşavir firma ve yüklenici firma yetkilileriyle bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün, Gediz Nehri ve Bakırçay’ı eski temizliğine kavuşturmak için atıksu arıtma tesislerine büyük önem veriyor. Bu konuda MASKİ Genel Müdürlüğü olarak, Manisa’mızın daha temiz bir doğal çevreye kavuşması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Kaynak: İHA